2017-01-18 20:42

ULTIMA ORA


Din aprilie bolnavii nu vor primi reţete gratuite. Medicii de familie nu semnează contractele-cadru

 |  13:48
Din aprilie bolnavii nu vor primi reţete gratuite. Medicii de familie nu semnează contractele-cadru

Peste 80% din medicii de familie auanunţat că nu vor semna contractele - cadru la 1 aprilie, astfel că, dupăaceastă dată, bolnavii nu vor putea primi reţete compensate, gratuite şitrimiteri către specialişti, a anunţat, miercuri, preşedintele FNPMF, DoinaMihăilă.

"Dinpăcate, a devenit o tradiţie faptul că în fiecare primăvarăsuntem nevoiţi să ducem un adevărat război pentru a apăra cabinetele , pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât de câtfuncţional acest sistem din ce în ce mai haotic", a declarat preşedinteleFederaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), DoinaMihăilă.

Aceasta amenţionat că 81% dintre medicii de familie auanunţat deja că nu vor semna contractele - cadru la 1 aprilie , astfel cădupă acestă dată bolnavii nu vor putea primi reţete compensate, grauite,trimiteri către spcialişti, a adăugat Mihăilă.

Totodată, eaa precizat că organizaţia pe care o reprezintă, împreună cu SocietateaNaţională de Medicina Familie - Medicină Generală, a cerut în instanţăsuspendarea Hotărârii 1047/1571 şi că instanţa Curţii de Apel Bucureşti urmeazăsă ia decizie în acest sens.

Mediciiau cerut, de fapt, suspendarea acestor acte care vizează aspecte privindinformatizarea, respectiv achiziţionarea a două sisteme de internet în bandălargă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea de cititoare şiinscripţionare de card. "Nu ne putem asuma achiziţionarea unor astfel desisteme după care am putea fi acuzaţi că nu am luat ceea ce trebuia. Acesteechipamente trebuie cumpărate de către Casa Naţională care să-şi asume parteatehnică, funcţionarea sistemului", a spus preşedintele FNPMF.

Aceasta aprecizat că medicii de familie au cerut autorităţilorgăsirea unor soluţii prin care actualul contract - cadru să fie prelungit încăo lună până la 1 mai, iar în acest interval să fie făcutemodificările pe care le solicită reprezentanţii celor două organizaţii.

"Deasemenea, nu acceptăm bugetul orientativ pe care îlconsiderăm legal imoral. Îi rugăm pe pacienţi să ne înţeleagăşi să ne fie alături întrucât demersurile noastre sunt şi în beneficiullor", a spus Mihăilă.

O hotărârefinală privind acţiunile viitoare a medicilor de familie va fi anunţată,sâmbătă, la sfârşitul celei de a 8-a Conferinţe Naţionale a medicilor defamilie, care a început miercuri, în Capitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image