2017-01-24 15:11


Diplomaţii iranieni expulzaţi din Marea Britanie au sosit la Teheran

 |  10:18
Diplomaţii iranieni expulzaţi din Marea Britanie au sosit la Teheran

Diplomaţii iranieni, expulzaţi din Marea Britanie în urma atacului lansat asupra ambasadei britanice din Teheran, au sosit sâmbătă în capitala iraniană, a anunţat agenţia iraniană de presă Fars, informează AFP.

Aproximativ 150 de studenţi, veniţi să-i întâmpine pe diplomaţi, au scandat 'Moarte Marii Britanii'. Diplomaţii au fost expulzaţi de guvernul britanic ca represalii la atacarea, marţea trecută, a ambasadei Marii Britanii din Teheran de către sute de manifestanţi. Miercuri, şeful diplomaţiei britanice le-a dat 48 de ore pentru a părăsi Marea Britanie, informează Agerpres.

Londra şi-a închis de asemenea ambasada în Iran şi a repatriat tot personalul în urma acestui atac care nu s-ar fi produs, potrivit ministrului de externe britanic William Hague, 'fără consimţământul într-un anumit punct' al regimului iranian.

Atacul asupra ambasadei a avut loc la opt zile de la anunţarea de noi sancţiuni de către Londra împotriva regimului iranian.

Ramin Mehmanparast, purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, a declarat, conform Fars, că 'guvernul britanic încearcă să antreneze şi alte ţări europene într-o problemă bilaterală'. În semn de solidaritate cu Londra, Parisul, Berlinul, Haga şi Roma şi-au rechemat ambasadorii pentru consultări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image