2017-01-24 03:11


Direcţia de Sănătate Constanţa a cerut Ministerului Sănătăţii să nu desfiinţeze Sanatoriul Mangalia

 |  15:26
Direcţia de Sănătate Constanţa a cerut Ministerului Sănătăţii să nu desfiinţeze Sanatoriul Mangalia

ConducereaDirecţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a solicitat MinisteruluiSănătăţii ca Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia să nu fie desfiinţat,însă până în prezent nu a primit niciun răspuns, a declarat, luni, directorulinstituţiei, Constantin Dina.

"Noiam solicitat menţinerea acestor unităţi, a Sanatoriului Balnear Mangalia şi aSanatoriului Balnear Techirghiol, am cerut să rămână cu personalitate juridicăproprie având în vedere renumele pe care îl au cele două unităţii atât pe plannaţional, cât şi internaţional", a declarat, luni, într-o conferinţă depresă, directorul DSP Constanţa, Constantin Dina.

Ela menţionat că deocamdată nu a primit nicio informare de la MinisterulSănătăţii legată de Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia.

Deasemenea, primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a solicitat în urmă cudouă săptămâni Ministerului Sănătăţii ca sanatoriul să nu fie desfiinţat,edilul propunându-i ministrului Cseke Attila ca unitatea medicală să treacă înadministrarea autorităţilor locale.

Lasfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 200 de angajaţi ai SanatoriuluiBalnear şi de Recuperare Mangalia au protestat în faţa Casei de Cultură dinMangalia, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţiisanitare.

Pesite-ul Ministerului Sănătăţii sunt postate, pentru dezbatere publică, patruHotărâri de Guvern care vizează desfiinţarea şi reorganizarea mai multorunităţi sanitare, printre care şi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image