2017-01-20 18:00

ULTIMA ORA


Directori la Petromservice, anchetați pentru o fraudă de 8 mil. euro

 |  11:14
Directori la Petromservice, anchetați pentru o fraudă de 8 mil. euro

Doi directori de la SC Petromservice SA (în prezent PSV Company SA) au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru spălare de bani şi delapidare. Gheorghe Şupeală, director general, şi Zizi Anagnastopol, director financiar la aceeaşi companie au provocat un prejudiciu estimat la peste 8 milioane de euro. În perioada februarie-martie 2008, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anaganstopol au încheiat cu două societăţi comerciale reprezentate de Kiss Laszlo Gyorgy şi Mariana Iordăchescu, trei contracte de prestări servicii, cu caracter fictiv, având ca obiect realizarea unor studii în schimbul sumei totale de 7.028.068 euro fără TVA, conform unui comunicat al Parchetului General.

SC Petromservice SA a transferat către conturile bancare ale celor două societăţi, în baza acestor contracte, numai în cursul lunii aprilie 2008, o sumă totală de 30.981.025 lei. Kiss Laszlo Gyorgy, Mariana Iordăchescu şi Ionuţ Adrian Eftime, reprezentanţii unor societăţi comerciale, au fost, de asemenea, trimişi în judecată.

Ionuţ Adrian Eftime a intermediat toate formalităţile, deşi nu avea nicio calitate în cadrul niciuneia dintre societăţile menţionate. Transferul s-a realizat cu ajutorul inculpaţilor Kiss Laszlo Gyorgy şi Mariana Iordăchescu, care au primit în schimb un comision de aproximativ 10% din valoarea contractelor. Autoritățile acuză că nu a fost respectată procedura internă a societăţii pe acţiuni de realizare a achiziţiilor, neexistând o nevoie reală pentru aceste servicii nevalorificate ulterior, iar preţurile au fost stabilite arbitrar şi sumele achitate anterior prestarii serviciilor. Experiența firmelor care urmau să presteze serviciile nu era relevantă în domeniu, iar documentele care ar fi trebuit să dovedească bogata activitate a acestora erau copii ale unor articole de presă sau ale unor referate descărcate de pe internet.

Pentru ascunderea provenienţei sumelor au fost efectuate mai multe tranzacţii în care au fost implicate companii offshore, la care inculpaţii Kiss Laszlo Gyorgy şi Ionuţ Adrian Eftime aveau calitatea de beneficiari reali. Astfel prestarea serviciilor a fost subcontractată în mod fictiv către două societăţi înregistrate în Cipru.  Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti, iar prejudiciul cauzat SC PSV Company SA (fostă Petromservice S.A.) se ridică la 30 milioane lei, echivalentul a 8.406.421 euro. Pentru recuperarea unei părți din această sumă procurorii au pus sechestru pe anumite bunuri imobile deținute de inculpați, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-20

TAGURI: Petromservice, fraudă, euro, anchetațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image