2017-01-25 01:26


Directorul executiv al Reuters demisionează

 |  11:49
Directorul executiv al Reuters demisionează

Tom Glocer, directorul executiv al Thomson Reuters Corp., va demisiona, fiind înlocuit de la 1 ianuarie 2012 de James Smith, actualul director general şi 'un apropiat al familiei fondatoare a agenţiei'.

Aflat la conducerea Reuters din 2001, Tom Glocer va demisiona datorită nemulţumirii proprietarilor agenţiei provocată de rentabilitatea în declin a companiei. În urma lipsei de coordonare între conducerea agenţiei şi activitatea propriu-zisă a acestui canal media, Familia Thomson, care deţine pachetul majoritar de 55% din acţiuni ale Reuters, a pierdut mai mult de 5 miliarde de dolari. De asemenea, acţiunile companiei au scăzut cu 29 procente la bursă, de la începutul acestui an. 'Ne vom aminti de Tom ca de o persoană care a putut să schimbe Reuters; a condus agenţia în perioada ei de glorie şi a participat la crearea Thomson-Reuters' în 2008, a declarat preşedintele companiei David Thomson. Fiind primul american la conducerea Reuters, Tom Glocer este cunoscut pentru faptul că a înițiat un proces de restructurare a companiei, care a implicat concedieri masive. Schimbările aduse de Glocer a ajutat Reuters să poată concura cu succes, în special, cu Bloomberg.

După ce a fost numit director general în luna septembrie, James Smith este promovat, din toamnă până în prezent, pentru a doua oară în funcţie, potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16

TAGURI: Tom_Glocer, ReutersComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image