2017-01-22 18:25


Directorul general al Al-Jazeera demisionează

 |  12:28
Directorul general al Al-Jazeera demisionează

După ce a revoluţionat mass-media din Orientul Mijlociu în ultimii opt ani, mai ales în timpul primăverii arabe, Wadah Khanfar demisionează de la conducerea postului Al-Jazeera, informează cotidianul britanic The Guardian.

Guvernul din Qatar a decis să-l înlocuiască pe acesta cu un membru al familiei regale, o decizie bruscă şi dramatică în contextul tulburărilor fără precedent din zona Orientului Mijlociu, informează Agerpres.

Khanfar a anunţat că demisionează după opt ani în care a consolidat reputaţia grupului media, acesta devenind unul dintre cei mai puternici actori din regiune.

Noul director va fi Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani, care a lucrat pînă acum la Qatargas şi este un membru al dinastiei regale care conduce Qatarul.

Fostul director de origine palestiniană a afirmat în scrisoarea sa de demisie postată pe Twitter că obiectivul său a fost de la început 'să facă din Al-Jazeera un lider în domeniul media' şi că 'acest scop a fost atins'.

Postul al-Jazeera, deţinut de emirul Qatarului, s-a distins încă de la crearea sa în anul 1996 de restul televiziunilor arabe controlate de guverne.

Khanfar a fost criticat de unii comentatori arabi care l-au acuzat că simpatizează cu Fraţii Musulmani prin prezentarea uneori favorabilă a mişcărilor islamiste. El a fost de multe ori acuzat că nu ar fi imparţial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image