2017-01-22 01:44

ULTIMA ORA


Directorul general al Tarom a demisionat

 |  14:47
Directorul general al Tarom a demisionat

Directorul general al Tarom, Ruxandra Brutaru, ademisionat marţi din funcţia pe care o ocupa de la finele anului 2008, audeclarat surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

"Vafi numit un nou director general, de la 1 aprilie, însă nu s-a stabilit opersoană anume", au spus sursele citate.

Brutaru afost numită în funcţie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanupentru a-l înlocui pe Gheorghe Bârlă, care a fost demis.

La începutullunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru managementdefectuos.

Purtătorulde cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a afirmat că privatizareaTarom, agreată de statul român printr-un memorandum încheiat în mai 2000 cuBanca Mondială şi semnat de ministrul Transporturilor de atunci, TraianBăsescu, a fost oprită de Cabinetul Năstase, care a dus compania în câştig.

Vasilescu aacuzat că, în ultimul an, Tarom a înregistrat pierderi de 100 de milioane dedolari şi a acuzat-o pe Brutaru de sabotarea Tarom în favoarea altor operatoriaerieni.

Taroma fost inclusă pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, iarinstituţia financiară va evalua atât pierderile, cât şi arieratele operatoruluiaerian. Guvernul s-a angajat să caute un investitor strategic până la fineleanului şi să privatizeze compania de transport aerian atunci când condiţiilepieţei o vor permite.

Numărulpasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescut cu 24% faţă de anul precedent,de la 1,77 milioane de călători la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelorpreliminare ale companiei.

Taromestimează că în acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conformproiectului de buget pentru 2011. Compania a înregistrat pierderi de 90,99milioane de lei în 2009, când miza pe un profit de 760.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image