2017-01-17 06:56

ULTIMA ORA


Discuţiile cu FMI continuă la Bucureşti

 |  09:55
Discuţiile cu FMI continuă la Bucureşti

Discuţiile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale continuă, luni, la Bucureşti, în cadrul celei de-a patra misiuni de evaluare a Acordului Stand-by de tip preventiv. Programul delegaţiei este 'complex cu multe modificări în ceea ce priveşte întâlnirile' şi nu putem ști cu exactitate care va fi calendarul discuţiilor din săptămâna care începe, a precizat șeful Misiunii pentru România, Jeffrey Franks.

Jeffrey Franks a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, dar și cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, cu care a discutat despre situaţia încasărilor bugetare.

Execuţia bugetară pe anul 2011, revizuirea prognozei de creştere economică pe 2011, de la 1,5% - nivelul pe care a fost fundamentat bugetul, la 2-2,5%, precum şi revizuirea în scădere a prognozei de creştere economică pentru 2012, de la nivelul de 1,8%, din cauza înrăutăţirii contextului extern, sunt câteva dintre subiectele care figurează pe agenda discuţiilor cu conducerea Ministerului Finanţelor Publice.

De asemenea, delegaţia FMI s-a întâlnit, vineri, cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi cu experţi din BNR. Franks a fost însoţit de Tony Lybek, şeful Biroului FMI de la Bucureşti şi oficiali ai Biroului local al Băncii Mondiale.

Banca Naţională este obligată să anunţe în cel mai scurt timp Fondul şi CE în cazul în care stocul rezervei scade sub pragul de 23 de miliarde euro, potrivit Memorandumului Tehnic convenit cu Fondul. Totodată, BNR trebuie să informeze 'imediat' Fondul Monetar şi Comisia Europeană, în situaţia în care rezerva valutară a României se reduce brusc cu mai mult de 600 de milioane euro. Programul delegaţiei FMI, care se va afla la Bucureşti până pe 6 februarie, include întâlniri cu autorităţile române, cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: Acord_Stand-by, București, FMIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image