2017-01-22 16:20

ULTIMA ORA


Discuţiile pentru aderarea la Schengen, amânate pentru 2012

 |  11:29
Discuţiile pentru aderarea la Schengen, amânate pentru 2012

Potrivit unui diplomat european de rang înalt, aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar putea să nu fie discutată la reuniunea de marţi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. În condițiile în care nu s-a înregistrat nicio evoluţie pozitivă în această direcție, o astfel de decizie ar putea fi amânată pentru 2012.

Săptămâna trecută, Olanda și-a reafirmat menținerea refuzului faţă de aderarea României şi Bulgariei, cu toate că preşedinţia poloneză a UE susţine o aderare în etape a celor două ţări la Schengen, începând cu deschiderea graniţelor maritime şi aeriene la sfârşitul lui martie 2012.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost încă o dată amânată în cadrul summitului de vineri, de la Bruxelles. Astfel, Olanda a rămas singurul stat UE care se opune aderării celor două țări, după ce Finlanda şi-a modificat atitudinea în noiembrie, acceptând o aderare în etape. Liderii olandezi își argumentează decizia prin rezultatele nesatisfăcătoare ale luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate înregistrate de România şi Bulgaria, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-21

TAGURI: aderare, Schengen, OlandaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image