2016-10-28 19:18

ULTIMA ORA


Dispută italo-germană alimentată de Berlusconi

 |  09:11
Dispută italo-germană alimentată de Berlusconi

Deși premierul italian, Silvio Berlusconi, a susţinut că Angela Merkel i-ar fi cerut scuze, afirmația este negată de purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Premierul italian a apelat telefonic un jurnalist de televiziune prieten, a cărui emisiune era în desfăşurare la RAI, comunicându-i că a obţinut scuze de la cancelarul german, Angela Merkel, pentru comportamentul său la summitul european de duminică.

Berlusconi a susținut că Angela Merkel a venit la el pentru a-i cere scuze şi i-a oferit asigurări că nu a vrut să denigreze Italia. 'Merkel a venit să-şi ceară scuze pentru duminică. Mi-a spus că nu a vrut să denigreze Italia', a afirmat premierul italian.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, a scris, pe contul său de Twitter, că 'nu au avut loc scuze, pentru că nu a existat motiv pentru scuze'.

Merkel şi Serkozy au zâmbit duminică, într-o conferinţă de presă, când au fost întrebaţi asupra gradului de încredere acordat lui Silvio Berlusconi. În Italia scena, filmată în direct, a fost extrem de difuzată şi comentată, fiind percepută ca o umilinţă. Berlusconi a explicat că Sarkozy nu a venit să-l salute la începutul reuniunii de miercuri 'pentru că nu s-a ivit ocazia'. Potrivit premierului italian, Sarkozy este deranjat de refuzul lui Lorenzo Bini Smaghi, membru al conducerii BCE, de a demisiona pentru a lăsa locul unui francez, aşa cum dorea Parisul.

Pentru 'a nu crea tensiuni cu o ţară prietenă', Silvio Berlusconi a lansat un nou apel către Bini Smaghi să cedeze locul de la BCE, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-29

TAGURI: Berlusconi, Merkel, SarkozyComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Merkel, mesaj pentru români: nu renunță la libera circulație Germania doreşte relaţii amicale cu Marea Britanie, însă va continua să insiste ca Londra să... 15 Oct 2016 | (33)
Angela Merkel: Oricine ar putea spune că nu vrea români sau bulgari Subiectul Brexit este departe de a fi epuizat, în contextul în care Scoția se gândește deja la... 16 Oct 2016 | (0)