2018-10-20 11:45


DNA: Primarul Clujului a luat mită 94.000 de euro

 |  07:12
DNA: Primarul Clujului a luat mită 94.000 de euro

Procurorii DNA îl acuză pe primarul Sorin Apostu pentru obținerea a 94.000 de euro prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Banii au fost luați în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

'În cursul anilor 2009-2011, în schimbul încheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar', se menționează într-un comunicat al DNA.

Sorin Apostu a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Curţii de Apel Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, a fost dus de procurori la sediul DNA Cluj, după ce aceştia au desfăşurat două descinderi la primăria municipiului şi una la domiciliul edilului pentru a face percheziţii. Soţia primarului, Monica Apostu, a fost dusă la sediul DNA înaintea lui Sorin Apostu.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, procurorii au solicitat mai multe documente de la Primăria Cluj-Napoca, o cerere în acest sens fiind depusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totodată, înainte de a o aduce pe Monica Apostu la DNA, procurorii au percheziţionat şi cabinetul de avocatură al acesteia, situat în centrul oraşului, în apropierea Palatului de Justiţie.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul în care sunt audiaţi primarul şi soţia acestuia este cel în care este cercetată femeia de afaceri Aspazia Droniuc şi din care a fost disjunsă cauza în care a fost arestat, în urmă cu o săptămână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, acuzat de luare de mită în cazul construirii Stadionului Cluj Arena.

Aceleaşi surse au precizat că dosarul în care sunt audiaţi soţii Apostu a fost deschis în 2009 de procurorii DNA. Ancheta vizează fapte de corupţie, iar Aspazia Droniuc este cercetată pentru mai multe licitaţii organizate de autorităţile locale din Cluj la care firmele sale au participat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-15

TAGURI: Apostu, DNA, mită
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...