2017-01-24 15:15


Doar 12 universităţi ar putea primi dreptul de a organiza doctorat

 |  12:46
Doar 12 universităţi ar putea primi dreptul de a organiza doctorat

Doar 12 univeristăţi ar putea primi dreptul de a organiza doctorat, începînd din anul academic 2011-2012, după clasificarea instituţiilor de învăţământ superior, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

"Este vorba despre cele mai performante universităţi. Doar acestea vor putea organiza doctorat.Numărul acestora este mic, probabil 12 instituţii de învăţămînt superior vor fi acreditate pentru studii doctorale", a precizat sursa citată.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a terminat evaluarea universităţilor şi a anunţat că premiază instiuţiile care acceptă fuziunea. Raportul privind evaluarea a fost prezentat experţilor Asociaţiei Europene a Universităţilor, "probabil cea mai respectată voce la nivel european", după cum afirmă autorităţile.

Totodată, conducerea MECTS a făcut precizarea că doctoratele aflate în derulare vor continua pînă la finalizarea ciclului de pregătire, chiar dacă universitatea va pierde din august dreptul de a mai organiza alte doctorate.

Mai mult, conducătorii de doctorate de la instituţii de învăţămînt superior, care nu figurează printre cele 12 universităţi, vor putea să conducă acest tip de pregătire postuniversitară, dacă universitatea lor crează un consorţiu cu alte instituţii acreditate pentru studii doctorale.

Pentru luna septembrie vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la doctorat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image