2017-01-18 06:04

ULTIMA ORA


Doar 79 de focoase au fost găsite. Unul dintre ele este în continuare căutat

 |  12:12

Unul din cele 80 de focoase furate sâmbătă dintr-untren ce trebuia să ajungă în Bulgaria este căutat de anchetatori, Ministerul deInterne susţine însă că au fost găsite toate focoasele, dar Parchetul confirmăfaptul că unul dintre ele nu a fost găsit.

Toate cele patru lăzi cu focoase au fost găsite,luni, într-un depozit părăsit din Chilita.Trei lăzi erau intacte şi alta desfăcută,iar obiectele cu specific militar din ea au fost recuperate din buruienile dinzonă.

Luni seara, purtătorul de cuvânt al Ministerului deInterne, Marius Militaru, a declarat că toate cele patru lăzi cu focoase erauintacte, fiind recuperate în Chitila.

Marţi dimineaţa, anchetatorii au reluat căutărileunui focos, întrucât luni era prea întuneric pentru a continua cercetarea. Luniseara fuseseră găsite 79 de focoase, presupunându-se că unul este tot în zonă,buruienile din zonă împiedicându-i pe căutători să vadă.

Criminaliştii au prelevat probe ADN de pe cele 79 defocoase şi au făcut restul testelor specifice de laborator în astfel deinvestigaţii.

Focoasele vor fi predate proprietarului, procedurafiind cea normală în cazuri de furt.

Audierile vor continua marţi. Până luni, procurorii ParchetuluiMilitar Bucureşti au audiat peste 50 de persoane în cazul privind dispariţiafocoaselor şi au declanşat urmărirea penală, urmând a pune sub acuzare unelepersoane în acest dosar.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauzaprivind dispariţia celor patru lăzi cu dispozitive militare (focoase),procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureştiau dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale «in rem», subaspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în dauna avutului privat şirupere de sigilii", informa, luni, Ministerul Public.

Totodată, au fost constituite echipe formate dinreprezentanţi ai tuturor instituţiilor abilitate care efectuează cercetări încauză.

În acest sens, până în prezent, s-a procedat laridicarea de documente referitoare la încărcătura ce a format obiectultransportului, au fost identificate, prelevate şi ridicate urme ce se valorificădin punct de vedere criminalistic, s-au efectuat audieri (peste cincizeci depersoane), precizează sursa citată.

Cele patru lăzi în care se aflau în total 80 defocoase (câte 20 în fiecare ladă) pentru rachete au dispărut dintr-un tren caretransporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiindsemnalată în Gara Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătăParchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de cătreInspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, înjurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la unvagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar,transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiliile aplicateerau rupte şi uşa glisantă deschisă.

Mecanicul şi mecanicul-ajutor al trenului din care audispărut focoasele au fost concediaţi, motivul fiind sustragerea unei cantităţide motorină, ceea ce a însemnat o încălcare a sarcinilor de serviciu, conformunui comunicat al CFR Marfă, remis, luni seară, agenţiei MEDIAFAX.

Cei doi au dat 75 de litri de motorină în schimbulsumei de 300 de lei, spun surse judiciare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image