2019-03-25 22:40


Dobânzile pot ajunge la 30%/an la un card de credit

 |  07:53
Dobânzile pot ajunge la 30%/an la un card de credit

Cardurile de credit încep să fie utilizate tot mai mult în ultima perioadă după ce băncile au introdus această oportunitate. Numărul de carduri vândute a crescut cu două cifre în primele şase luni ale anului, iar românii au chel­tuit zeci de milioane de euro pentru cum­părături în rate.

Un sfert din tranzacţiile efectuate cu car­durile de credit emise de banci au fost achi­ziţii de bunuri în rate fără dobândă. Valoa­rea cumpărăturilor în rate a fost de 6,6 mil. euro, numărul cardurilor utilizate în acest scop fiind de 25.000, potrivit .

Totuși mulţi clienţi care fac cumpărături cu cardul de credit nu reuşesc să achite integral sumele utilizate în perioada de graţie, ajungând astfel să plătească dobânzile de 25-30% pe an.

Modelul de rate fără dobândă a fost lansat pe piaţă de Credit Europe Bank (fosta Finans­bank) la începutul anilor 2000, dar programul a fost preluat și de alte bănci ca BCR, BRD (prin divizia BRD Finance), Banca Tran­sil­vania, Raiffeisen, Alpha Bank sau Bancpost (prin divizia EFG Retail Services).

La realizarea tranzacţiei suma totală este dedusă din disponibilul cardului, însă în factura lunară apare doar o fracţie, proporţională cu numărul de rate agreate. Dacă achi­tă rata lunară integral în perioada de graţie, clientul nu plăteşte dobândă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: dobândă, credit, card
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...