2016-12-06 16:24

ULTIMA ORA


Dobânzile pot ajunge la 30%/an la un card de credit

 |  07:53
Dobânzile pot ajunge la 30%/an la un card de credit

Cardurile de credit încep să fie utilizate tot mai mult în ultima perioadă după ce băncile au introdus această oportunitate. Numărul de carduri vândute a crescut cu două cifre în primele şase luni ale anului, iar românii au chel­tuit zeci de milioane de euro pentru cum­părături în rate.

Un sfert din tranzacţiile efectuate cu car­durile de credit emise de banci au fost achi­ziţii de bunuri în rate fără dobândă. Valoa­rea cumpărăturilor în rate a fost de 6,6 mil. euro, numărul cardurilor utilizate în acest scop fiind de 25.000, potrivit .

Totuși mulţi clienţi care fac cumpărături cu cardul de credit nu reuşesc să achite integral sumele utilizate în perioada de graţie, ajungând astfel să plătească dobânzile de 25-30% pe an.

Modelul de rate fără dobândă a fost lansat pe piaţă de Credit Europe Bank (fosta Finans­bank) la începutul anilor 2000, dar programul a fost preluat și de alte bănci ca BCR, BRD (prin divizia BRD Finance), Banca Tran­sil­vania, Raiffeisen, Alpha Bank sau Bancpost (prin divizia EFG Retail Services).

La realizarea tranzacţiei suma totală este dedusă din disponibilul cardului, însă în factura lunară apare doar o fracţie, proporţională cu numărul de rate agreate. Dacă achi­tă rata lunară integral în perioada de graţie, clientul nu plăteşte dobândă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: dobândă, credit, cardComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ce amenzi riscă cei care nu acceptă plățile prin card bancar Comercianții care nu acceptă încă plățile prin card bancar trebuie să înceapă demersurile... 02 Dec 2016 | (1)
Control al guvernului la CNAS privind funcționarea sistemului cardului de sănătate Guvernul a anunțat că o echipă coordonată de Corpul de Control al premierului va verifica la... 24 Noi 2016 | (0)