2018-12-16 04:29


Doi directori de la UMF Iaşi, arestați preventiv

 |  12:31
Doi directori de la UMF Iaşi, arestați preventiv

Acuzați de trucarea licitaţiei pentru platforma de e-Learning a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, doi directori ai instituției și managerul unei firme vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei de marți a Curţii de Apel Iaşi.

După ce miercurea trecută magistraţii Tribunalului Iaşi au declinat competenţa în cazul directorului general administrativ al UMF Iaşi, Daniela Druguş şi, respectiv, directorului Centrului de comunicare de la UMF din Iaşi, Adrian Ciureanu, judecătorii Curţii de Apel au decis arestarea preventivă a acestora.

Acuzații au fost reţinuţi în urma cu o săptămână pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trucarea unei licitaţii pentru e-Learning, proiect susținut cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

De asemenea, directorul comercial al companiei Maguay Impex SRL, Corvin Purghin, are pe numele său un mandat de arestare preventivă. Maguay Impex SRL a câștigat o licitaţie realizată pe SEAP, iar UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei pentru implementarea platformei. Din această sumă cheltuielile eligibile nerambursabile au fost de 5,4 milioane lei.

Rectorul UMF Iaşi, prof.Vasile Astărăstoae, şi fiica sa, Daniela, fac parte din grupul celor 19 persoane cercetate în acest dosar.   Procurorii DNA au cerut reprezentanţilor UMF Iaşi documentaţia pentru 23 de proiecte europene aflate în derulare încă de la începutul anului. Mai multe cadre didactice ale instituției au fost audiate privind dosarul în cauză, dar şi în legătură cu alte proiecte europene susceptibile de a fi fost trucate, informează Agerpres.

Adrian Ciureanu era director tehnic în proiectul care viza platforma de e-Learning și prin care li se oferea posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

TAGURI: UMF Iaşi, mită, Vasile Astărăstoae, Daniela Druguş, Adrian Ciureanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...