2017-01-22 10:11

ULTIMA ORA


Doi morţi şi zeci de evacuaţi într-un incendiu la o bază braziliană din Antarctica

 |  07:54

Două persoane au murit, iar alte zeci au fost evacuate sâmbătă, după izbucnirea unui incendiu la o bază militară braziliană din Antarctica. Potrivit Ministerului brazilian al Apărării, cei doi militari ai din Forţelor navale au decedat în urma unei explozii.

Focul a izbucnit în locul unde se aflau generatoarele electrice de la baza Comandante Ferraz, care desfăşura cercetări ştiinţifice, în special pe ecosisteme marine şi de coastă, situată în insula Regelui George, în apropiere de Peninsula Antarctica.

Totodată, în explozie a fost rănit un militar, iar circa 40 de cercetători au fost evacuaţi. Potrivit Forţelor Navale braziliene, militarul rănit, a cărui stare este stabilă, a primit într-o primă fază îngrijiri la baza poloneză, apoi a fost transferat la baza chiliană Eduardo Frei. Militarii au încercat să stingă focul, iar circa 30 de cercetători, un alpinist şi un reprezentant al Ministerului brazilian al Mediului, prezenţi în instalaţie la momentul accidentului, au fost evacuaţi pe teritoriu chilian.

Un număr de 42 de brazilieni şi doi spanioli au fost evacuaţi cu elicopterul, fiind transportaţi spre insula chiliană Punta Arenas, situată la 3.090 de km sud de capitala Santiago de Chile, au precizat Forţele aeriene chiliene. 'Conform informaţiilor de care dispune, baza ar fi fost distrusă în totalitate', a declarat ministrul chilian al Apărării Andres Allamand, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-02

TAGURI: explozie, baza, AntarcticaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image