2017-01-23 00:32


Doi nord-coreeni, executaţi în public pentru că au luat de pe jos manifeste lansate de Seul

 |  15:22
Doi nord-coreeni, executaţi în public pentru că au luat de pe jos manifeste lansate de Seul

Coreea de Nord a executat, lunaaceasta, în public, doi cetăţeni nord-coreeni, pentru că au adunat de pe josmanifeste răspândite peste frontiera cu Coreea de Sud, a anunţat luni liderulunei asociaţii de la Seul.

Un ofiţer din cadrul armatei,care a luat şi cei câţiva dolari incluşi într-un manifest, şi o femeie, învârstă de 45 de ani, care a ascuns un manifest de propagandă, au fost împuşcaţila 3 ianuarie, la Sariwon, la 45 de kilometri sud de Phenian, a anunţat ChoiSung-Yong.

Execuţia a avut loc în faţa a aproximativ 500 de persoane şi afost precedată de o şedinţă ideologică pe tema manifestelor trimise de cealaltăparte a frontierei, de către Coreea de Sud, uneori cu baloane umflate cu aer.

Potrivit lui Choi Sung-Yong, care citează o sursă de laSariwon, şase membri ai familiilor celor două persoane executate au fosttrimise în lagăre de deţinuţi politici.

"Coreea de Nord pare că a pus în aplicare aceste execuţii, cu scopulde a da o lecţie populaţiei sale", potrivit activistului. Regimul pare căvrea să îşi intensifice controlul ideologic, în timp ce presupusul succesor alactualului lider, fiul său cel mai mic, se pregăteşte pentru exercitareaputerii, a adăugat el.

Kim Jong-Un, în vârstă de 28 de ani, a fost desemnat în mod oficial, întoamna lui 2010, ca succesor al tatălui său, Kim Jong-Il, care are probleme desănătate.

Între cele 500 de persoane obligate să participe laexecuţie figurau aproximativ 50 de rude ale unor foşti prizonieri de război,originari din Coreea de Sud, sau sud-coreeni răpiţi.

Choi Sung-Yong, al cărui tată a fost răpit de nord-coreeni, a creat oasociaţie care a reuşit să ajute prozonieri de război şi victime ale răpirilorsă scape.

Seulul estimează la 500 numărul prizonierilor de războisud-coreeni deţinuţi, în continuare de Phenian, şi la 480 numărulsud-coreenilor răpiţi de la sfârşitul Războiului Coreei (1950-1953). Phenianuldezminte că ar reţine sud-coreeni împotriva voinţei lor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image