2017-01-20 22:21

ULTIMA ORA


Dolj: 25 de ambarcaţiuni blocate în portul Bechet

 |  13:59
Dolj: 25 de ambarcaţiuni blocate în portul Bechet

Un număr de 25 de ambarcaţiuni, din care nouă nave cu propulsie şi 16 barje, sunt ancorate în portul Bechet, întrucât nivelul Dunării este scăzut în ultima perioadă, a declarat luni inspectorul Veronica Constantin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj.

"Aceste ambarcaţiuni sunt de tonaj mare şi au fost ancorate în portul Bechet pentru că Dunărea este sub limitele normale pentru această perioadă. În schimb, ambarcaţiunile care nu au încărcătură se deplasează normal, canalul navigabil nu este închis", a declarat, luni, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, inspectorul Veronica Constantin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Apelor Jiu, Camelia Bărbuţiu, luni, Dunărea la intrarea în ţară, la Baziaş, înregistra o uşoară scădere faţă de zilele precedente, respectiv de 2.350 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

În această săptămână, debitele Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, îşi vor menţine tendinţa de scădere, ajungând, în data de 25 septembrie, la un debit de 2.250 mc/s.

Cel mai scăzut debit din ultimii 50 de ani a fost înregistrat în anul 2003, când Dunărea, la intrarea în ţară, a avut un debit de 1.600 mc/s.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image