2018-12-14 07:39


Dosarele „Deta”, lucrate corect

 |  15:41
Dosarele „Deta”, lucrate corect

Soluţiile date de procurori în cele patru dosare penale în care au fost implicaţi fiii primarului din Deta, Bogdan şi Călin Roman, au fost legale şi temeinice, informează Parchetul General, după verificările dispuse în aceste cauze de către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Controlul a vizat soluţiile dispuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, în perioada 2009 – semestrul I 2011, în cauzele având ca obiect fapte comise cu violenţă de către Bogdan Roman şi Călin Roman. Din materialul de control a rezultat că au fost soluţionate patru cauze penale, având ca obiect săvârşirea de către fii primarului din Deta a infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ameninţare, distrugere. 

Potrivit verificării efectuate, în trei cauze penale înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă judecătoria Deta s-a dispus neînceperea urmăririi penale, ca urmare a existenţei unor impedimente de ordin procedural, care au împiedicat punerea în mişcare a acţiunii penale ori ca urmare a unor cauze de înlăturare a răspunderii penale (retragerea plângerii prealabile, lipsa plângerii prealabile, lipsa elementelor care să confirme existenţa faptei sesizate şi lipsa condiţiilor de fond şi formă).  În aceste cauze, din verificările efectuate a rezultat că nu au fost exercitate căile de atac prevăzute de art. 275-2781 Cod procedură penală, respectiv nu au fost formulate de către persoanele interesate plângeri contra soluţiilor de neurmărire penală.

De asemenea, o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, respectiv dosarul nr. 1253/P/2010 a fost soluţionată prin punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată, prin rechizitoriul procurorilor, a numiţilor lui Bogdan şi Călin Roman.

În acest sens, Parchetul General informează că soluţiile dispuse în cauzele verificate au fost legale şi temeinice, cauzele care au determinat soluţii de neurmărire penală dispuse la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, fiind determinate de impedimente de ordin procedural.

Din probele strânse de anchetatori a reieşit că, în noaptea de 23 spre 24 iulie, pe fondul unor relaţii tensionate mai vechi,  între între cei cinci şi alte persoane aflate în faţa Localului "Tabu" din oraşul Deta şi un alt grup de persoane din care făceau parte şi cele patru părţi vătămate a avut loc un schimb de replici care a degenerat în violenţă. Procurorii au stabilit că, la un moment dat, Bogdan Roman s-a înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (sabie sau cuţit) cu care a lovit părţile vătămate, provocându-le leziuni la nivelul capului, umerilor, braţelor, corpului. De altfel, ceilalţi patru au lovit părţile vătămate cu pumnii şi picioarele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...