2018-12-18 17:47


Drăgulescu se va opera la picior

 |  16:27
Drăgulescu se va opera la picior

Marian Drăgulescu, accidentat la piciorul drept la Mondialele de gimnastică de la Tokyo, care l-a împiedicat să câştige o medalie în finalele de la sol sau sărituri, ar putea suferi o intervenţie chirurgicală până la sfârşitul anului, dar pregătirea sa în vederea olimpiadei de la Londra nu va avea de suferit, după cum a declarat gimnastul.

Drăgulescu, 30 ani, multiplu campion mondial şi european, s-a accidentat în concursul pe echipe de la Tokyo, unde România a obţinut biletul pentru JO 2012, şi cel mai probabil se va opera la glezna dreaptă la o clinică din străinătate, potrivit Agerpres.

''Am probleme la ambele picioare, iar la dreptul s-ar putea să mă operez. Ligamentul e problema. S-au rupt ligamentele pe exterior şi nu mai ţin glezna fixă. În finala de la sărituri, m-am lovit la stângul, încercând să menajez piciorul drept. Aşa se întâmplă. Când ai un picior cu probleme rişti să-l loveşti şi pe celălalt. Mai mult ca sigur trebuie operat. O voi face oricum anul acesta, nu ştiu încă unde, căutăm soluţii. Au fost şi alţi sportivi cu probleme asemănătoare care s-au tratat la clinici din afară şi operaţiile au fost de succes. Perioada de recuperare este de 6 săptămâni şi nu vor fi probleme cu pregătirea'', a declarat Drăgulescu pentru la Izvorani, unde a plantat un copac în cadrul ''Programului naţional de educaţie olimpică prin sport, în rândul voluntarilor olimpici'', care se desfăşoară pe întreg teritoriul naţional cu ocazia ''Săptămânii mobilităţii europene''.

Marian Drăgulescu, medaliat cu argint şi bronz la JO 2004, este convins că poate câştiga aurul la sărituri, chiar dacă l-a ratat în 2004 şi 2008. La ambele olimpiade, Marian a reuşit execuţii de excepţie, dar a capotat de fiecare dată la a doua săritură. La Tokyo, aurul a fost cucerit de sud-coreeanul Yang Hak Seon, care a avut cea mai mare notă de plecare dintre concurenţi şi se anunţă cel mai dificil adversar pentru român

''Eu dacă îmi fac treaba nu am adversari. Am note foarte mari de plecare şi sar mai curat, câştig la acurateţea execuţiei şi nu mă simt ameninţat sub nicio formă. Voi încerca să mă pregătesc cât pot eu de bine şi de mult şi îmi voi încerca iarăşi şansa. Nu pornesc cu gândul că mi s-a întâmplat să ratez la alte olimpiade. S-a întâmplat să greşesc şi la Mondiale şi Europene, iar ulterior am revenit şi am câştigat. Dacă aş merge pe premisa asta ar însemna să am o mentalitate negativă şi nu e bine. Eu sunt în cărţi, sper să îmi repar 'ghetele' şi nu mă gândesc decât la lucruri bune şi la medalii'', a adăugat campionul român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...