2017-01-24 00:53


Ducu Bertzi: Decizia CNSAS este nedreaptă. Nu am făcut poliţie politică

 |  13:27
Ducu Bertzi: Decizia CNSAS este nedreaptă. Nu am făcut poliţie politică
Ducu Bertzi a declarat că decizia CNSAS, care acerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea lui de colaborator alfostei Securităţi, este "nedreaptă", cântăreţul precizând că nu afăcut poliţie politică, nu a făcut rău nimănui şi se va apăra până la capăt.

Ducu Bertzispune că l-a "surprins" decizia Consiliului Naţional pentru StudiereaArhivelor Securităţii (CNSAS), care a cerut Curţii de Apel Bucureşti săconstate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cântăreţului.

"(Decizia,n.r.) este nedreaptă, iar materialul pe care mi l-au remis împreună cu deciziacontrazice decizia. De altfel, materialul a fost finalizat în septembrie 2010şi a trebuit să treacă cinci luni şi jumătate ca să scoată decizia decolaborare", spune Ducu Bertzi.

Întrebatdacă şi-a pus la dispoziţia Securităţii locuinţa lui de la vremea respectivă,Ducu Bertzi a spus că a fost "forţat de împrejurări" şi "nu debună voie" a făcut acest lucru.

"Eramangajat la IMUAB - fabrica de componente nucleare. Conform regulamentuluiintern, nu aveam voie să am relaţii cu străinii. În cazul unei întâlniri cu opersoană străină, trebuia informat securistul care se ocupa de fabrică. Euaveam prieteni străini, mergeam la ei în casă de ani buni. Nu aveam de ascunstreaba asta, dar nici nu am informat pe nimeni oficial. În 1988, m-au strâns cuuşa. Puteam fi acuzat de spionaj sau manifestam o atitudine"prietenească". Am ales a doua variantă care s-a concretizat cuapelarea din când în când la garsoniera mea. În aprilie '89, mi s-a cerut onotă despre unul din diplomaţii străini. Am scris-o şi dacă o veţi citi veţivedea că nu am scris absolut nimic rău despre aceea persoană. A fost singuranotă pe care am scris-o, după care nu am mai fost căutat. Le-am spusprietenilor mei şi, de altfel, am rămas prieteni până azi", a explicatDucu Bertzi.

Totodată,cântăreţul spune că din documentul CNSAS rezultă că există două volumereferitoare la urmărirea sa. "Vreau să le consult şi eu. Ştiam că suntsupravegheat încă din 1985", a mai spus Ducu Bertzi.

În plus,Ducu Bertzi a precizat că nu a făcut poliţie politică. "Ştiind că nu amfăcut poliţie politică, că nu am făcut rău nimănui, mă voi apăra până lacapăt", a spus Ducu Bertzi.

CNSAS acerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fosteiSecurităţi a cântăreţului Ducu Bertzi, care şi-ar fi puslocuinţa la dispoziţia Securităţii.

Decizia decolaborare în cazul lui Alexandru (Ducu) Bertzi a fost dată recent, iar în 24februarie a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contenciosadministrativ şi fiscal dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii decolaborator al Securităţii a lui Ducu Bertzi.

Primultermen în procesul dintre CNSAS şi Ducu Bertzi a fost fixat de instanţă pentru6 septembrie.

Surse dinCNSAS au declarat că Direcţia de investigaţie a constatat că Ducu Bertzi şi-apus locuinţa la dispoziţia Securităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image