2017-01-21 15:27

ULTIMA ORA


Ecaterina Szabo a fost desemnată 'Sportivul secolului din judeţul Covasna'

 |  09:22
Ecaterina Szabo a fost desemnată 'Sportivul secolului din judeţul Covasna'

Fosta gimnastă Ecaterina Szabo, multiplă campioană olimpică în 1984, a fost desemnată ''Sportivul secolului din judeţul Covasna'', în urma unui sondaj online la care au răspuns peste 1.000 de persoane.

Pentru acest titlu au fost nominalizaţi 20 de sportivi care s-au născut ori şi-au desfăşurat activitatea în judeţul Covasna şi care au avut performanţe deosebite.

Ecaterina Szabo s-a clasat în fruntea clasamentului cu 33,45% din totalul celor 1.067 voturi, fiind urmată de handbalista Maria Torok-Duca cu 32,61% din opţiuni şi karatistul Vass Hunor cu peste 15%. Printre nominalizaţi s-au mai numărat Derzsi Eduard (volei), Dobre Estera (lupte libere), Florin Ionescu şi Ovidiu Olteanu (atletism), Kicsid Gabor, Torok Edit (handbal) şi Tibor Selymes (fotbal), care s-au clasat în primii zece.

Voturile au putut fi exprimate timp de două luni pe site-ul Studioului Teritorial de Radio Târgu Mureş, care a iniţiat acest proiect, iar câştigătorul a fost anunţat vineri seară, în cadrul unei emisiuni transmise de la Sfântu Gheorghe.

''Într-un minut poţi doborî un record, într-o oră poţi juca meciul vieţii tale, într-un an poţi deveni un campion adevărat, dar abia într-un secol un campion se poate transforma într-o legendă'', a declarat pentru Agerpres Aurel Raţiu, coordonatorul principal al proiectului.

Kati Szabo, câştigătoarea titlului ''Sportivul secolului din judeţul Covasna'', s-a născut pe 22 ianuarie 1966 în localitatea Zagon, iar acum trăieşte în Franţa împreună cu soţul ei Christian Tamas, fost sportiv de performanţă la caiac-canoe, şi cei doi copii ai lor.

Aceasta a câştigat trei medalii de aur la Olimpiada din 1984 din Los Angeles, iar numele ei figurează alături de al celor mai mari gimnaşti ai lumii în ''International Gymnastics Hall of Fame''.

O parte dintre medaliile şi trofeele pe care Kati Szabo le-a câştigat de-a lungul timpului pot fi văzute în casa natală din Zagon, unde părinţii ei au amenajat o mică expoziţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-01

TAGURI: ecaterina szabo, sportivul secolului, covasnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image