2017-01-23 16:39


Echipa Realitatea TV a fost reţinută temporar la Cairo, de către armată

 |  14:52
Echipa Realitatea TV a fost reţinută temporar la Cairo, de către armată

EchipaRealitatea TV, formată din reporterul Cristian Zărescu şi cameramanul DanTimofte, a fost reţinută de armată la Cairo, joi dimineaţă, cei doi fiind duşila o secţie de poliţie improvizată într-o baracă, unde militarii le-auconfiscat o casetă şi apoi i-au eliberat, informează Realitatea TV.

ReporterulCristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte au fost duşi la o secţie de poliţieimprovizată într-o baracă, fiind invocat faptul că nu au autorizaţie pentru afilma pe stradă. Militarii au vrut să vizioneze imaginile filmate de echipă joidimineaţă, le-au confiscat o casetă şi apoi i-au eliberat.

"Auvăzut că nu avem acea autorizaţie, nu pentru că nu am fi cerut-o, pentru că noiam solicitat o acreditare din partea Guvernului egiptean, însă nu am primitniciun fel de răspuns din cauză că Ministerul Informaţiilor, care ar fi trebuitsă emită acreditarea, a fost distrus şi nimic nu mai funcţionează. În acestecondiţii, din punctul lor de vedere ne desfăşurăm activitatea ilegal", aspus Zărescu la Realitatea TV, în momentul în care era reţinut.

Reporterula povestit că au fost duşi la un birou al poliţiei împrovizat într-o baracă,direct pe stradă. "Ni se verifică camera de luat de vederi. Vor să vadă ceanume am filmat. Să sperăm că nu ne confiscă imaginile. Sunt imagini pe carele-am filmat de dimineaţă în timpul luptelor din Piaţa Libertăţii", apovestit reporterul Cristian Zărescu înainte de percheziţie.

Lasecţia de poliţie, se aflau în acel moment mai multe echipe de jurnalişti careurmau să fie controlate de poliţie. "Suntem într-o secţie de poliţieimprovizată, într-o baracă pe şosea. Alături de noi mai sunt patru jurnalişti,din Finlanda. Am luat legătura cu ambasada, au trimis pe cineva către noi. Dacănu ne dau drumul vor veni cei de la ambasadă. Nu au ceva cu noi, ci vor să vadăimaginile pe care le-am filmat azi", a mai spus atunci Zărescu.

Totodată,miercuri, echipa TVR formată din reporterul Adelin Petrişor şi un cameraman afost reţinută ilegal de civilii dintr-un cartier sărac din Cairo, după cum aanunţat la momentul respectiv TVR.

TeleviziuneaPublică a transmis, într-un anunţ postat pe site-ul TVR, că Adelin Petrişor şicameramanul TVR au fost legitimaţi şi ameninţaţi cu cuţitul în timp ce încercausă realizeze un material, situaţia detensionându-se în cele din urmă.

Translatorulechipei a fost acuzat de trădare. În plus, echipa TVR a fost forţată să predeacaseta din camera de filmat, a menţionat sursa citată.

Totuşi,Adelin Petrişor şi operatorul său au reuşit să sune la ambasadă şi sădetensioneze situaţia, în cele din urmă ei fiind eliberaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image