2019-02-20 09:57


Economia Chinei a fost în treilea trimestru superioară celei nipone, a doua ca mărime din lume

 |  13:44
Economia Chinei a fost în treilea trimestru superioară celei nipone, a doua ca mărime din lume

ProdusulIntern Brut (PIB) al Chinei a fost în cel de-al treilea trimestru superiorcelui al Japoniei, al doilea ca mărime la nivel mondial, dar mai mic pe ansamblulprimelor nouă luni ale acestui an, a anunţat guvernul nipon.

Celedouă state asiatice "se luptă" pentru poziţia a doua în clasamentuleconomiilor mondiale. Japonia, devansată doar de SUA, deţine acest titlu din1968, însă riscă să-l piardă din cauza creşterii puternice a economiei chineze.

Întermeni nominali, PIB-ul nipon a fost mai mare decât cel al Chinei în perioadaianuarie-septembrie, a subliniat un oficial al guvernului japonez.

"Încazul Japoniei, PIB-ul s-a situat la 3.959,4 miliarde de dolari, în timp cePIB-ul Chinei s-a cifrat la 3.946,8 miliarde de dolari. Între iulie şiseptembrie, cel chinez a fost mai mare, de 1.415,4 miliarde de dolari, faţă de1.369,3 miliarde de dolari în cazul Japoniei", a precizat el.

Creştereatrimestrială a economiei chineze se apropie sau chiar depăşeşte 10% în ultimultimp, în timp ce avansul Japoniei pare să încetinească. Analiştii apreciază căJaponia va fi întrecută de China, până la sfârşitul anului, în ceea ce priveştemărimea economiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...