2018-12-15 08:58


Şeful SRI Sibiu, cercetat penal

 |  16:15
Şeful SRI Sibiu, cercetat penal

Şeful SRI Sibiu, colonelul Valentin Giupană, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a intrat cu maşina într-un taximetru căruia nu i-a acordat prioritate, trei persoane având nevoie de îngrijirile medicilor în urma accidentului, fără a fi spitalizate.

Poliţia Judeţeană Sibiu a trimis, miercuri, un comunicat de presă în care susţine că accidentul a avut loc, vineri seara, în municipiul Sibiu, în acesta fiind implicat şeful unei instituţii din sistemul de apărare, fără să precizeze numele persoanei respective şi instituţia pe care o conduce, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre şeful SRI Sibiu, colonelul Valentin Giupană.

În comunicatul de presă se arată că în accidentul care a avut loc la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Negoi a fost implicat "şeful unei instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională Sibiu, G.V., în vârstă 46 de ani".

În documentul citat se mai precizează că şeful instituţiei din sistemul de apărare nu a respectat semnificaţia indicatorului "Oprire" şi a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, iar în urma impactului trei persoane din taximetru au fost rănite şi transportate la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, fără ca acestea să necesite internarea.

Poliţiştii sibieni susţin că ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în ambele cazuri fiind negativ, totodată fiindu-le recoltate probe biologice de sânge.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu neagă în comunicat acuzaţiile aduse de mass-media potrivit cărora şeful instituţiei respective a plecat de la locul accidentului.

"Referitor la aprecierile apărute în mass-media cu privire la plecarea de la locul accidentului a conducătorului auto - G.V. precizăm faptul că după ce echipa operativă a Biroului Rutier Sibiu a ajuns la faţa locului (fiind identificaţi conducătorii auto) şi după plecarea spre Spital a echipajului SMURD cu persoanele rănite, G.V. a acuzat afecţiuni medicale (cefalee, hemoragie nazală) motiv pentru care a lipsit de la locul accidentului pentru îngrijiri medicale, care i-au fost acordate ambulatoriu, conform declaraţiei acestuia", se mai arată în comunicat.

Potrivit poliţiştilor din Sibiu, acesta a lipsit doar 15 - 20 de minute de la locul accidentului, după care a revenit pentru cercetări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...