2018-07-23 06:34


EGIPT: John Kerry cere părţilor să ajungă la un compromis

 |  11:20
EGIPT: John Kerry cere părţilor să ajungă la un compromis

Secretarul de stat american John Kerry a chemat sâmbătă guvernul egiptean şi opoziţia să ajungă la "compromisuri semnificative", în timpul unei vizite în Egipt pentru a-i convinge să-şi scoată ţara din impasul politic.

"Trebuie să existe o voinţă din partea tuturor părţilor de a face compromisuri semnificative privind problemele ce contează cel mai mult pentru poporul egiptean", a declarat el într-o conferinţă de presă cu omologul său egiptean Mohammed Kamel Amr.

De la alegerea lui Mohammed Morsi în iunie 2012, primul preşedinte islamist şi civil al Egiptului, ţara este scufundată în crize repetate şi divizată între susţinătorii preşedintelui şi o opoziţie eterogenă, cea mai mare parte liberală şi de stânga, în frunte cu Frontul Salvării Naţionale /FSN/, aminteşte AFP.

FSN a boicotat alegerile legislative din aprilie.

Criticii îl acuză pe Morsi că nu şi-a respectat angajamentele de a soluţiona problemele sociale şi economice, şi a trădat revoluţia din 2011 care a răsturnat regimul autocratic al lui Hosni Mubarak. Ei cer un guvern de "salvare naţională" înaintea alegerilor legislative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-29

TAGURI: John Kerry, Egipt, compromis

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova