2018-12-16 15:18


Egipteanul miliardar prieten cu Mazăre, condamnat la doi ani de închisoare

 |  19:07
Egipteanul miliardar prieten cu Mazăre, condamnat la doi ani de închisoare

Egipteanul miliardar Samih Sawiris, prieten cu primarul Constanţei Radu Mazăre şi care a făcut donaţii de 300.000 de euro, a fost condamnat săptămâna trecută de o instanţă din Cairo la doi ani de închisoare, notează money.ro. Motivul? Samih Sawiris a prezentat în mod denaturat participaţia sa în compania Orascom Hotel & Development, o subsidiară a companiei Orascom Development Holding (ODH). Miliardarul a fost eliberat pe cauţiune. Sawiris a fost condamnat ca reprezentant legal al companiei şi nu cu titlu personal, potrivit Washington Post.

Egipteanul a făcut apel la condamnarea sa privind manipularea preţurilor acţiunilor şi furnizarea de informaţii contradictorii privind deţinerea de acţiuni în cadrul firmei sale, a anunţat compania, informează Washington Post. Astfel, ODH susţinea în situaţiile financiare că deţine 98,18% din Orascom Hotel & Development, în timp ce un registru al acţionarilor indica o deţinere legală de 96,14%. Instanţa a mai susţinut că ODH a încălcat obligaţia de a menţine filiala listată la bursă timp de trei ani de la data ofertei, efectuate în 2008. ODH a criticat modul de procedură al cazului, susţinând că procurorul nu a reuşit să investigheze toate acuzaţiile înainte de a fi prezentat tribunalului. De asemenea, compania Orascom Development Holdings spune că acuzaţiile aduse directorului executiv Samih Sawiris sunt nefondate, iar inaintarea recursului a dus la suspendarea sancţiunilor şi iniţierea unor negocieri.

Pe lângă România, ODH mai operează în Iordania, Emiratele Arabe Unite, Oman, Elveţia, Maroc, Marea Britanie şi Muntenegru. Egipteanul a donat în urmă cu câteva zile 300.000 de dolari pentru a ajuta copiii săraci, dar şi persoanele care au nevoie de operaţii care le-ar putea salva viaţa, însă nu dispun de fondurile necesare pentru realizarea intervenţiilor respective. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...