2019-01-22 21:02


Elena Udrea: 2009-2010, primii ani în care Guvernul a alocat bani pentru infrastructura turistică

 |  12:17
Elena Udrea: 2009-2010, primii ani în care Guvernul a alocat bani pentru infrastructura turistică

MinistrulTurismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că 2009 şi 2010 au fost primiiani în care Guvernul a alocat bani de la buget pentru dezvoltarea infrastructuriituristice, ea afirmând că până la sfârşitul anului vor fi inaugurate treipârtii de schi şi o staţiune balneară.

Udreaa mers, vineri, la Timişoara, pentru a semna un contract pentru restaurareaCastelului Huniade din municipiu, în valoare de aproximativ 52,5 milioane delei, din care 33,7 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile.

"În2009-2010, am investit din bugetul de stat suficient de mult încât să ne putemmândri cu prima situaţie în care Guvernul alocă bani de la buget pentrudezvoltarea infrastructurii. Vom inaugura trei pârtii de schi şi o staţiunebalneară până la sfârşitul acestui an. De aceea fondurile europene suntbinevenite, deoarece vin în completarea resurselor bugetare", a afirmatUdrea.

Eaa spus că, la finalul proiectului de restaurare, Castelul Huniade din Timişoara va atrageturişti şi se vor crea noi locuri de muncă.

"Suntconvinsă că reabilitarea acestui castel va atrage turişti. Sunt convinsă căinvestiţiile în turism, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, vor face caturismul să crească", a spus Udrea.

Proiectulse va derula pe o perioadă de 48 de luni, la final clădirea urmând săgăzduiască Muzeul Banatului.

Dela Timişoara, Elena Udrea a plecat la Sânnicolau Mare, unde va semna alte douăproiecte în valoare totală de aproximativ 85 de milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...