2018-07-20 20:59


UPDATE. Elena Udrea a demisionat de la conducerea PDL Bucureşti

 |  14:05
UPDATE. Elena Udrea a demisionat de la conducerea PDL Bucureşti

UPDATE 15.55. Deputatul PDL Silviu Prigoană, candidatul partidului la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, că nu ştia despre demisia Elenei Udrea de la conducerea PDL Bucureşti, că îi pare rău că a făcut acest gest şi că nu e o hotărâre luată de partid.

"În primul rând, nu ştiu dacă a demisionat. Dacă a demisionat, demisia e un gest unilateral, nu a fost luată hotărârea de partid. Îmi pare rău", a declarat pentru MEDIAFAX Silviu Prigoană.

Întrebat cine ar trebui să fie pus în locul Elenei Udrea, Prigoană a răspuns: "Nu ştiu, pe mine cred că".

El a adăugat că rezultatele la alegeri pe Bucureşti au fost "senzaţionale".

UPDATE 15.15. Şeful campaniei PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, despre demisia Elenei Udrea de la şefia organizaţiei PDL Bucureşti, că aceasta trebuia să aştepte şedinţa Colegiului Director şi a apreciat că nu are în intenţie să preia interimar şefia filialei.

"Nu am avut în partid o astfel de discuţie şi nici nu am o astfel de intenţie. O să discutăm toate la timpul lor, în primul Colegiu Director care cred că va avea loc săptămâna asta", a spus Blaga despre demisia Elenei Udrea şi despre posibilitatea de a prelua interimar şefia PDL Bucureşti.

El a arătat că a aflat despre demisie de la ziarişti, când a ieşit din şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

"Nu vreau să o comentez, e la cald şi nu vreau acum", a adăugat Blaga.

UPDATE 15.00. Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, pentru Mediafax că demisia Elenei Udrea din fruntea Organizaţiei PDL Bucureşti reprezintă "o asumare corectă într-un moment în care e nevoie de asumări clare individuale ale eşecului" pentru ca partidul să poată spera să corecteze acest eşec.

"O asumare corectă într-un moment în care avem nevoie de asumări clare, individuale ale eşecului pentru a putea spera că vom putea corecta acest eşec până în toamnă",a comentat Raluca Turcan despre demisia Elenei Udrea.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a decis încă de duminică seară să  din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale.

Prim-vicepreşedintele PDL Bucureşti, Costică Canacheu, a declarat, marţi, întrebat dacă a ştiut despre demisia Elenei Udrea de la şefia organizaţiei, că au avut discuţii în acest sens "colegiale, amicale şi că soluţia e personală, nu e a unei structuri politice".

Iniţial, Canacheu le-a spus ziariştilor să o întrebe pe Udrea despre demisia acesteia."Am avut discuţii în acest sens colegiale, amicale şi soluţia e personală, nu e a unei structuri politice", a spus apoi Canacheu.

Întrebat dacă va prelua conducerea interimară a organizaţiei PDL Bucureşti, având în vedere că deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al acesteia, el a răspuns: "De unde această informaţie şi de unde această întrebare? Vă dau răspunsul următor: nu vă răspund".

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu a ştiut despre decizia Elenei Udrea de a demisiona de la şefia PDL Bucureşti şi consideră că "nu demisiile sunt soluţia", ea afirmând că sunt necesare soluţii pentru reconstrucţia partidului şi pentru electoratul de dreapta.

"Orice demisie este un act unilateral, dar eu, Sulfina Barbu, consider că, în analizele pe care le vom face, trebuie să venim cu soluţii pentru reconstrucţia PDL. Avem datoria faţă de electoratul de dreapta din România să venim urgent cu aceste soluţii concrete pentru viitor", a precizat Barbu.

Întrebată dacă a ştiut despre intenţia Elenei Udrea de a demisiona din fruntea organizaţiei PDL Bucureşti, Sulfina Barbu a spus că nu a ştiut acest lucru.

UPDATE 14.45. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că rezultatele PDL la alegerile locale sunt catastrofale şi a susţinut că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat social-democraţilor nu ar mai fi existat nimeni în conducerea partidului.

“Nu vreau să le dau sfaturi, dar la noi dacă se întâmpla lucrul acesta în Biroul Permanent Naţional nu mai exista nimeni. Cum era să motivezi aşa ceva? E de vină, cine, vremea?”, a spus Dragnea, comentând demisia Elenei Udrea de la conducerea PDL Bucureşti.

El a subliniat că responsabilitatea pentru rezultatele alegerilor locale în cazul PDL cade în sarcina mai multor lideri ai acestui partid.

“Nu avem timp să vedem ce se întâmplă în PD sau ce să facă PD-ul. Nu ne permitem să facem lucrul ăsta, dar cu bună-credinţă în PD există oameni responsabili care ar fi în stare să ducă partidul acesta într-o zonă a normalităţii şi a unui comportament corect din punct de vedere politic. Dacă în PD lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi vor avea un comportament normal pe scena politică s-ar putea ca partidul acesta să fie privit altfel, nu de noi, dar de cetăţeni”, a mai spus Dragnea.

Social-democratul a arătat că PDL a înregistrat un eşec la alegerile locale, fiind în situaţia de a mai conduce două judeţe.

“Rezultatele de la Bucureşti sunt catastrofale. Practic, PDL a ieşit din Bucureşti. Este o sancţionare fără echivoc a bucureştenilor pentru acest partid”, a mai spus el.

UPDATE 14.40. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marţi, pentru Mediafax, că demisia Elenei Udrea de la şefia PDL Bucureşti este "normală", reprezentând "un gest de responsabilitate politică".

UPDATE 14.35. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, comentând demisia Elenei Udrea de la şefia PDL Bucureşti, că valul de neîncredere din Capitală a fost urmat de răspunsul Elenei Udrea, el apreciind că, probabil, urmează şi alţi lideri ai PDL să ia măsuri similare.

Năstase a spus că o parte din vină pentru eşecul PDL din alegeri o are şi Traian Băsescu, prin felul în care a susţinut anumite formule politice, anumite structuri de conducere, el arătând că Băsescu a fost "omul din umbră" care a organizat aceste chestiuni, iar cum se dezangajează din tot acest proiect al PDL.

"Vor răspunde, aşa cum s-a văzut, lideri marcanţi ai PDL care au primit un vot de neîncrerdere din partea populaţiei. Votul de neîncredere din Bucureşti sigur că a fost urmat de un răspuns din partea doamnei Udrea în momentul de faţă. Probabil şi alţi lideri ai PDL vor lua măsurile respective înainte de o reuniune a lor, care va fi probabil foarte complicată", a mai spus Adrian Năstase.

UPDATE 14.32. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus, marţi, că nu comentează anunţul Elenei Udrea privind demisia de la şefia PDL Bucureşti până nu discută cu aceasta.

"Nu mă puneţi să comentez. Atât timp cât nu am discutat cu dânsa, nu am ce să comentez", a spus Roberta Anastase.

UPDATE. 14.30. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că acum a auzit despre decizia Elenei Udrea de a demisiona de la şefia PDL Bucureşti, menţionând că nu are ce să comenteze, întrucât demisia este un act de voinţă personală.

"Nici nu ştiu, acum am auzit, n-am ce să comentez. Demisia e un act de voinţă personală", a răspuns  Toader  întrebărilor jurnaliştilor.

UPDATE 14.28: Vasile Blaga nu ştie nimic

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că lui nu i-a spus niciodată Elena Udrea că intenţionează să demisioneze de la şefia Organizaţiei PDL Bucureşti.

"Mie nu mi-a spus niciodată că intenţionează să-şi dea demisia", a declarat Blaga, referindu-se la anunţul vicepreşedintelui PDL Elena Udrea că a decis încă de duminică seară să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti.

Blaga a făcut aceste precizări urmare a întrebărilor insistente ale ziariştilor, iniţial spunând că nu ştie şi urmează să se documenteze în acest sens.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a decis încă de duminică seară să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale.

Conducerea filialei Bucureşti a PDL va fi preluată de către Vasile Blaga.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26

TAGURI: elena udrea, pdl, demisie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova