2017-01-23 23:03


Elena Udrea: CE va relua plăţile pentru proiectele POR

 |  11:14
Elena Udrea: CE va relua plăţile pentru proiectele POR

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, joi, la conferinţa 'Coeziune teritorială şi competitivitate în contextul Europa 2020', că plăţile pentru proiectele finalizate şi nefacturate în cadrul Programului Operaţional Regional(POR) vor fi reluate, în urma deciziei Comisiei Europene(CE) transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului(MDRT).

'POR îşi reia plăţile. După cum ştiţi, plăţile au fost suspendate în luna iunie 2011. Noi ştiam de aseară de această decizie a CE, dar oficial am fost anunţaţi azi de dimineaţă, la prima oră', a declarat Elena Udrea. 

Lucrările pentru care nu s-au plătit sumele prevăzute în contracte au o valoare de 200 milioane euro, iar banii vor intra în România până la finalul lui 2011, potrivit ministrului Dezvoltării. 'De acum, pe POR se pot trimite facturile. Avem lucrări efectuate nefacturate de aproximativ 200 milioane euro. Aşteptarea era foarte mare. Sperăm ca până la sfârşitul anului să putem aduce aceşti bani în România', a adăugat ministrul. Respectarea angajamentului luat de a opera modificări în sistemul de management şi control, inclusiv întărirea atribuţiilor de control în domeniul achiziţiilor publice a Autorităţii de Management a POR, precum și îndeplinirea, de către MDRT, a tuturor recomandărilor şi cerinţelor forului european, a determinat decizia CE de rambursare a cheltuielilor eligibile către beneficiarii proiectelor din cadrul Axei 2 a Programului Operaţional Regional, potrivit unui comunicat al MDRT, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-13

TAGURI: Udrea, POR, proiecte, plățiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image