2018-12-17 14:26


Elena Udrea critică dur viziunea USL despre turism

 |  08:40
Elena Udrea critică dur viziunea USL despre turism

Elena Udrea a criticat dur Programul USL pe Turism prezentat vineri la Mamaia, susținând că este o "o glumă a lui Radu Mazăre". La rândul lor, social-democrații au replicat că Elena Udrea face "comentarii superficiale".

Victor Ponta şi Crin Antonescu au participat, vineri, la Mamaia, la lansarea viziunii USL pe Turism. USL propune, printre altele, ca litoralul românesc să devină zonă liberă pentru cazinouri şi să nu fie afectat de nicio restricţie legată de fumat.

Pe blogul său personal, Elena Udrea a criticat dur viziunea USL. "Am auzit că USL a încercat să facă un program pentru turismul românesc! Uau! Altul(?), m-am gândit! Păi nu a mai facut PSD unul, între 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului românesc?! Programul Guvernului Adrian Nastase referitor la turism a însemnat privatizarea frauduloasă a infrastructurii turistice", afirma Udrea.

Ministrul Turismului consideră că au ajuns zeci de hoteluri "pe mâna unor pesedişti fruntaşi ori a unor acoliţi ai lor, pe preţuri de nimic şi fără nicio obligaţie legată de desfăşurarea activităţii de turism".

"Aşa a fost distrusă staţiunea considerată "perla Banatului", Băile Herculane cumpărată pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armaş în 2001. Hoteluri renumite aflate în clădiri monumente istorice au fost lăsate să se degradeze, fiind astăzi abandonate şi gata să se prăbuşească. Fraţii Micula au dobândit, pe vremea PSD, o cotă importantă din infrastructura vândută păgubos pentru stat, apoi au ipotecat hotelurile pe bani mulţi şi acum le ţin închise, nenorocind staţiunile din sudul litoralului în special", scria Udrea.

După Elena Udrea strategia USL pentru turism presupune "dereglementarea activităţii turistice şi se reduce la litoral, ca şi când doar aici se face turism în România".

"În Delta Dunării, Vântu a pus mâna pe bazele turistice de acolo, le-a scos din circuit şi astăzi ne uităm neputincioşi la aceşti şmecheri deveniţi din nimic proprietari pe patrimoniul turistic pe care statul, adică noi toţi, îl construise înainte de 1989. Deci, efectele genialei strategii a Guvernului Năstase marchează şi astăzi profund negativ, soarta turismului românesc. ", a adăugat aceasta pe

„USL să vorbească despre turism când va aduce înapoi hotelurile şi toată baza materială pe care le-a mătrăşit!", se arăta în încheierea postării Elenei Udrea.

În concluzie Elena Udrea a specificat că, spre deosebire de perioada în care PSD a fost la putere, acum, pentru prima oară după 1989, se reabilitează staţiunile balneoclimaterice, se reface şi extinde domeniul schiabil din România, se construiesc staţiuni noi, apar reglementări clare în ceea ce priveşte dezvoltarea urbanistică a zonei litoralului. Şi nu în ultimul rând, turismul românesc este promovat de o manieră credibilă şi profesionistă la nivel interaţional.

PSD a replicat duminică într-un comunicat că lansarea viziunii USL în Turism "a declanşat o campanie furibundă a celei care se autonumeşte «conducătorul turismului românesc», urmată de câţiva «acompaniatori», în frunte cu Traian Igaş, absolut întâmplător şi eronat în funcţia de ministru de Interne" informează .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...