2017-01-23 08:42


Elena Udrea: Trebuie să venim cu o guvernare credibilă

 |  08:39
Elena Udrea: Trebuie să venim cu o guvernare credibilă

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a precizat, duminică seară, că democrat liberalii nu mai pot amâna recredibilizarea, în condiţiile în care în partid există "o stare de aşteptare, o agitaţie, (...) o nemulţumire". Ministrul Turismului a subliniat că obligatoriu partidul trebuie să vină cu o guvernare credibilă.

"Este o perioadă de frământări în clasa politică, dar toată clasa politică este în această stare, presiunea s-a dispus asupra tuturor partidelor politice şi probabil că ea s-a accentuat odată cu mişcările de stradă, cu protestele pe care le-am văzut zilele trecute. Şi în PDL există o stare de aşteptare, există o agitaţie, aş putea să spun poate o nemulţumire legat de faptul că, după două - trei săptămâni de proteste, de nemulţumiri exprimate în stradă, ale oamenilor, nu au auzit neapărat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului, al conducerii partidului legat de ce urmează să se întâmple politic şi la nivelul guvernului. Însă premierul a făcut o declaraţie pe care a spus-o, am văzut-o şi la tv, a spus-o la întâlnirea cu parlamentarii: 'atât timp cât există aici FMI, Banca Mondială, nu este cazul să discutam ce se întâmplă la nivel politic în interiorul partidului şi ce se întâmplă la nivelul guvernului. Vom face lucrurile acestea după ce instituţiile vor pleca'", a declarat vicepreşedintele PDL.

Elena Udrea a precizat că discuţiile în interiorul partidului vor avea loc repede, iar decizia va respecta cumva aşteptările oamenilor. "Ştim care sunt aşteptările oamenilor, în principal pentru că ele au fost spuse în public şi apoi pentru că, permanent, chiar dacă a părut că de multe ori nu suntem suficient de atenţi şi de aplecaţi asupra aşteptărilor lor, permanent am ştiut ce aşteaptă oamenii de la noi şi vreau să spun că, în pofida a ceea ce poate că unii dintre analişti ar aştepta să spun, aşteptările sunt de natură economică, în primul rând, oamenii aşteaptă soluţii la problemele economice şi sociale pe care le au. Să ştiţi că nu neapărat oamenii vor alegeri anticipate decât dacă asta ar duce la soluţii economice şi sociale care să le asigure un trai mai bun sau o perspectivă sigură de un trai mai bun de la un anumit moment. Deci, probabil că alegerile anticipate mai puţin sunt aşteptate sau dorite de oameni decât, în mod cert nu probabil, măsuri economice şi garanţia că ştim pe ce drum merge ţara asta şi ştim ce urmează să se întâmple cu ei", a subliniat ministrul Turismului.

Vicepreşedintele PDL a admis că au existat discuţii despre recredibilizarea guvernării, însă "tot timpul a mai urmat ceva, mai erau măsuri de luat, mai trebuia făcut ceva". "Suntem la momentul la care nu mai putem, probabil, să mai amânăm o decizie în ceea ce priveşte recredibilizarea, care poate fi orice decizie. Încă o dată, nu spun eu acum ceva la televizor ce va trebui să ne spună premierul, să ne prezinte viziunea... (...) Spun doar că obligatoriu trebuie să venim cu o guvernare, o guvernare credibilă prin componenţa guvernului, prin măsurile pe care o guvernare le poate propune în acest moment", a explicat Udrea, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-13

TAGURI: Udrea, guvernare, PDL, recredibilizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image