2017-01-16 12:53

ULTIMA ORA


Elena Udrea, semnează contracte de finanţare

 |  07:15
Elena Udrea, semnează contracte de finanţare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va semna, vineri, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, în Craiova, de la ora 10.00, iar de la ora 13.00, va semna, de asemenea, un alt contract de finanţare, la Râmnicu Vâlcea. Programul Operaţional Regional – Regio, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management, are alocate, în perioada 2007 - 2013, 4,3 miliarde de euro. 85%  din această sumă este alocată din partea Uniunii Europene, iar diferenţa reprezintă contribuţia naţională de la bugetul de stat şi de la bugetul local, potrivit Agerpres.

„Da, într-adevăr, în această săptămână vin la Craiova și Râmnicu Vâlcea cu bani, cu fonduri europene, pentru realizarea unor investiții deosebit de importante pentru comunitatea locală. La Craiova, voi semna trei contracte în valoare totală de aproximativ 218,5 milioane de lei, peste 51 de milioane de euro,” a declarat ministrul pentru

Elena Udrea a explicat că primul contract, în valoare de aproape 66,2 milioane de lei, este pentru realizarea unui pasaj subteran la intersecția străzilor Arieș, A. I. Cuza și Împăratul Traian. Un asemenea pasaj ar urma să descongestioneze traficul într-o zonă.

Printr-un alt proiect se va „reabilita infrastructura rutieră din zona de nord-vest a municipiului, o investiție de peste 64 de milioane de lei,” iar prin al treilea proiect se va aloca bani din fonduri europene pentru water park-ul din complexul de agrement care va fi construit în Parcul Tineretului din Craiova. Ultima investiție atinge suma de 86 milioane de lei, a precizat ministrul.

„Și la Râmnicu Vâlcea voi semna contractul de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență, un proiect de 73,8 milioane de lei. Sunt bani mulți, pe care comunitățile locale îi merită, vorbim despre investiții utile pentru craioveni și pentru vâlceni.” a adăugat Elena Udrea într-un interviu pentru .

  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-04

TAGURI: Udrea, Craiova, Vâlcea, finanațareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image