2018-12-11 03:24


Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi

 |  14:56
Elevii revin la cursuri miercuri, după vacanţa de Paşte prelungită cu o zi
Elevii revin la cursuri miercuri, după ce vacanţa de Paşte a fostprelungită cu o zi de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în aceastăperioadă fiind programate tezele din semestrul al doilea şi examenele naţionaledin anul şcolar 2010-2011 pentru elevii claselor a VIII-a şi XII-a.

Elevii din învăţământul preuniversitar au intrat în 18 aprilie în vacanţade Paşte şi ar fi trebuit să revină la cursuri marţi, 26 aprilie.

În timpul vacanţei, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a semnat un ordincare prevede că în 26 aprilie nu vor fi ţinute cursuri în învăţământulpreuniversitar, astfel că vacanţa de Paşte a elevilor a fost prelungită cu ozi.

"Elementele care au condus la fundamentarea deciziei iniţiate deSecretariatul de stat pentru învăţământ preuniversitar sunt legate deconcomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptul că, însăptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşti, un număr mare de elevi afost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline", arăta MECTS într-uncomunicat de presă.

Recuperarea materiei pentru ziua de 26 aprilie se va face intensiv, din 27aprilie şi până la finalul semestrului. "Directorii de şcoli vor asigurarecuperarea integrală a materiei", preciza Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2010-2011 se susţin, deregulă, până la data de 20 mai. Cursurile acestui an şcolar se încheie în 17iunie.

În această a doua parte a semestrului sunt organizate şi examenelenaţionale. Astfel, pentru elevii din anii terminali de liceu care susţinbacalaureatul înscrierea la examen are loc în perioada 23 - 27 mai. În 27 maivor fi încheiate cursurile pentru clasa a XII-a şi, respectiv, a XIII-a.

Examenul de bacalaureat începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelorlingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie deevaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în13-17 iunie de evaluarea compeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie deevaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română,în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunieva fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere aprofilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuseeventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8iulie să fie afişate rezultatele finale.

De asemenea, elevii claselor a VIII-a vor susţine testele de evaluarenaţională. Aceştia vor încheia cursurile în 10 iunie, iar în perioada 13-15iunie se vor înscrie la evaluarea naţională.

Toate probele evaluării de la clasa aVIII-a sunt susţinute în scris. În 20iunie este programată evaluarea la Limba şi literatura română, în 21 iunie laLimba şi literatura maternă, iar în 22 iunie la Matematică.

Afişarea rezultatelor este programată, potrivitcalandarului de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale, în 24 iunie,în aceeaşi zi putând fi depuse şi eventualele contestaţii. După soluţionareacontestaţiilor, în perioada 25-26 iunie, vor fi afişate, în 27 iunie,rezultatele finale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...