2016-12-08 12:03

ULTIMA ORA


Elveţia vrea bani curaţi

 |  19:04
Elveţia vrea bani curaţi

Băncile elveţiene s-ar putea vedea constrânse să verifice statutul fiscal al conturilor străine pe care le deţin, în virtutea unui plan numit “bani curaţi”, propus de preşedintele ţării, Eveline Widmer-Schlumpf, informează presa internaţională. Potrivit acesteia, Eveline Widmer-Schlumpf, care este şi ministru de finanţe, ar dori ca băncile să meargă dincolo de declaraţia fiscală a deponenţilor străini şi să verifice cazurile suspectate de evaziune fiscală, pentru a se asigura conformitatea lor cu legea. Dincolo de ocean, autorităţile americane desfăşoară o anchetă cu privire la 11 bănci elveţiene în cadrul unei ofensive împotriva evaziunii fiscale în paradisuri fiscale. Trei persoane din cadrul băncii Wegelin din Elveţia au fost acuzate că au ajutat clienţi americani să ascundă fonduri. Berna urmează să finalizeze în următoarele luni un acord fiscal cu Washington, similar celor deja încheiate cu Marea Britanie şi Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: elveţia, preşedintele eveline widmer schlumph, berna, pardis fiscalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Rezultatul Loteriei de duminică. Bonurile fiscale de 168 de lei, din 21 octombrie, câștigătoare La extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică, au fost desemnate câștigătoare bonurile... 20 Noi 2016 | (0)
O prevedere din Codul Fiscal, denunțată la CCR de Avocatul Poporului Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei cu o exceptie de... Acum 14 ore | (0)