2016-10-27 18:01

ULTIMA ORA


Elveţia vrea bani curaţi

 |  19:04
Elveţia vrea bani curaţi

Băncile elveţiene s-ar putea vedea constrânse să verifice statutul fiscal al conturilor străine pe care le deţin, în virtutea unui plan numit “bani curaţi”, propus de preşedintele ţării, Eveline Widmer-Schlumpf, informează presa internaţională. Potrivit acesteia, Eveline Widmer-Schlumpf, care este şi ministru de finanţe, ar dori ca băncile să meargă dincolo de declaraţia fiscală a deponenţilor străini şi să verifice cazurile suspectate de evaziune fiscală, pentru a se asigura conformitatea lor cu legea. Dincolo de ocean, autorităţile americane desfăşoară o anchetă cu privire la 11 bănci elveţiene în cadrul unei ofensive împotriva evaziunii fiscale în paradisuri fiscale. Trei persoane din cadrul băncii Wegelin din Elveţia au fost acuzate că au ajutat clienţi americani să ascundă fonduri. Berna urmează să finalizeze în următoarele luni un acord fiscal cu Washington, similar celor deja încheiate cu Marea Britanie şi Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: elveţia, preşedintele eveline widmer schlumph, berna, pardis fiscalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Campanii umanitare. O româncă din Elveţia salvează copii bolnavi de inimă din România Cincizeci de copii români proveniţi din familii defavorizate, care au fost diagnosticaţi la... 11 Oct 2016 | (0)
Kei Nishikori, o nouă victorie în cadrul turneului de la Basel (Elveția) Jucătorul japonez de tenis Kei Nishikori, al treilea favorit al turneului ATP de la Basel... Acum 8 ore | (0)