2017-01-24 11:13


Emil Boc a anunțat prioritățile Guvernului

 |  09:59
Emil Boc a anunțat prioritățile Guvernului

Premierul Emil Boc a nominalizat, luni seara, prioritățile guvernului printre care se află legea de revizuire a Constituţiei,  legea bugetului de stat pentru 2012, legea asigurărilor sociale, legea salarizării, legea statutului minorităţilor și legea taxării averilor.

Emil Boc a negat faptul că în Coaliţie s-ar fi stabilit 18 noiembrie 2012  ca fiind data alegerilor comasate.

Premierul a declarat, luni seara, în emisiunea Prim Plan de la TVR, că decizia comasării alegerilor locale cu cele parlamentare sa va lua după o analizată la nivelul liderilor partidelor de guvernare, acest subiect fiind programat să fie discutat pe larg în Coaliţie marţea viitoare.

Priorităţile guvernului pentru sesiunea parlamentară sunt legea de revizuire a Constituţiei, legea bugetului de stat pentru 2012 şi legea asigurărilor sociale, legea salarizării, legea asistenţei sociale, aprobarea modificărilor la Codul fiscal, legea de intrare in vigoare a Codului Penal, legea statutului minorităţilor, legea taxării averilor și legea electorală care încă nu este elaborată.

Premierul justifică comasarea alegerilor prin faptul că se vor face economii la buget.

„Nu am avea un an pierdut din punct de vedere economic. Partidele ar avea o singura data campanie electorala(...) ar fi un semn de coerență la nivel european că România este preocupată de starea economică şi nu de luptele politice” a explicat Emil Boc, potrivit

Legat de modificarea Constituției premierul afirmă că PDL susţine „ambele lucruri pe care românii le-au votat la referendum: parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Fără votul opoziţiei, revizuirea Constituţiei nu se va putea realiza - e nevoie să voteze două treimi dintre parlamentari.”   

De asemenea, premierul a anunțat că Guvernul va primi spre analiză un proiect de act normativ privind majorarea redevenţelor percepute de stat inclusiv pentru exploatarea aurului.

Boc a amintit că trebuie reevaluat contractul cu societatea Roşia Montană Gold Corporation privind beneficiile statului român. “Eu cred că România are o redevenţă scăzută în raport cu ce se poate pune în raport şi cu celelalte state din Europa. Acum este 4% această redevenţă. Eu cred că redevenţa poate fi majorată. Vom avea în Guvern, cât de repede cu putinţă, un proiect de majorare a redevenţelor, inclusiv pentru aur”, a susținut premierul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-30

TAGURI: Emil Boc, Constituție, Guvern, salarizare, asigurări, pensii, buget, PDLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image