2017-01-23 00:40


Emil Boc: Guvernul nu are în vedere creşterea taxelor în 2012

 |  07:31
Emil Boc: Guvernul nu are în vedere creşterea taxelor în 2012

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că Guvernul nu are în vedere creşterea taxelor în 2012, în condiţiile în care are o ţintă de deficit de 1,9% din PIB, iar pentru 2013 optează pentru deficit bugetar zero.

'Nu avem în vedere, sub nicio formă, creşterea taxelor pentru a atinge acest nivel al deficitului. TVA rămâne acelaşi, contribuţiile rămân aceleaşi, cota unică rămâne aceeaşi', a declarat premierul. Fiindcă viitoarele măsuri europene se vor aplica din 2013, acordul de uniune fiscală agreat de România la nivel european nu va influenţa bugetul de stat pe 2012, potrivit lui Emil Boc.

'Acest acord de uniune fiscală, dacă se ajunge la un acord, până la urmă, de către toate ţările, cu excepţia Marii Britanii - el va fi aplicabil din 2013. Bugetul anului 2012 nu este afectat de acest acord interguvernamental de uniune fiscală (…) România nu va mai fi nevoită să facă eforturi majore suplimentare pentru a atinge ţintele din acordul interguvernamental, pentru că noi de doi ani venim în această direcţie', a explicat şeful Guvernului.

Emil Boc a subliniat că Guvernul foloseşte instrumente de stimulare a exporturilor, iar România începe să echilibreze balanţa dintre export şi import. În acest sens, premierul a menţionat 'utilizarea schemelor de ajutor de stat, prin Eximbank, de exemplu, care este destinată susţinerii exporturilor, şi punerea la dispoziţie a resurselor financiare la Eximbank şi CEC pentru a acorda garanţii guvernamentale firmelor care realizează exporturi'.  Totodată, Boc a afirmat că Guvernul susține investițiile prin asigurarea resurselor financiare interne necesare, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: guvern, taxe, deficitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image