2018-12-17 15:18


Emil Boc invită chinezii să ne construiască autostrăzi

 |  09:53
Emil Boc invită chinezii să ne construiască autostrăzi

Premierul Emil Boc a vorbit, luni, în faţa unor firme chinezeşti şi româneşti, despre avantajele unui parteneriat public-privat în construcţia unor tronsoane ale Autostrăzii Transilvania.

La Forumul de afaceri româno-chinez, organizat la sediul Consiliului Chinei pentru Promovarea Comerţului Internaţional, Boc i-a invitat pe investitorii chinezi să participe la licitaţiile pentru construcţia autostrăzii Comarnic -Braşov, după ce contractul cu asocierea Vinci-Aktor a fost reziliat, informează Agerpres. „Sunt pregătite şi în pregătire lucrări de infrastructură în domeniul transporturilor rutiere în parteneriat public-privat, unde investitorii din China sunt aşteptaţi să participe la realizarea acestor proiecte, dacă vorbim despre centura ocolitoare a capitalei României, de alte proiecte în regim de parteneriat public-privat, precum autostrada Sibiu-Piteşti sau Comarnic-Braşov, acestea sunt doar câteva din obiectivele mari de investiţii în domeniul rutier. Sunt convins că şi tronsoane din Autostrada Transilvania, în viitor, vor fi realizate în regim de parteneriat public-privat”, a declarat premierul român. În condiţiile în care compania americană Bechtel negociază cu Ministerul Transporturilor condiţiile renunţării la unele tronsoane ale autostrăzii, statul va scoate lucrările din nou la licitaţie. Negocierile continuă pentru perfectarea unui acord final care va trebui să fie aprobat de Guvern.

În acelați dialog, premierul român, a vorbit despre şansa de a utiliza Portul Constanţa şi Dunărea ca modalitate de relocare a investiţiilor chineze în România, despre agricultură, ca  “un canal extrem de important pentru derularea investiţiilor,”despre domeniul energetic și cel al tehnologiei de ultimă generație.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...