2017-01-19 02:33

ULTIMA ORA


Emil Boc menționat într-un pasaj scos din rechizitoriul în cazul Stoia

 |  08:02
Emil Boc menționat într-un pasaj scos din rechizitoriul în cazul Stoia

Avocaţii lui Călin Stoia, acuzat pentru trafic de influenţă, susţin că procurorii DNA au "trunchiat" transcrierea unei convorbiri interceptate, trecând în rechizitoriu doar o parte a acesteia, și au făcut public un paragraf care ar lipsi din document.

Potrivit avocaţilor, pasajul lipsă din convorbirea telefonică dintre Stoia şi Bujorel Bold,

ar fi: " Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i... eu personal nu... cum să zic, mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată, să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu ".

"Stoia: Înţeleg, de asta încerc să-ţi spun, ca să ajungi acolo în preajma lu' number one trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi? Şi ăsta vine şi spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O sută de mii? Sau 50 mii, cum zici tu? Păi pentru 50 mii nu mă dau jos din pat, frate.

Bold: Da.

Stoia: Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i ... (Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i..eu personal nu...cum să zic mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu).

Bold: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumoşi".

Conform avocaților, procurorii DNA folosesc interceptarea telefonică şi pentru a-l trimite în judecată pe Stoia şi pentru a-l aresta pentru că se pregătea să comită noi infracţiuni.

"Precizăm că domnul Stoia a fost arestat la aceeaşi oră la care Bold Bujorel se autodenunţa la sediul DNA. Unul dintre motivele de arestare a fost şi faptul că în opinia DNA domnul Stoia «se pregătea» să comită noi infracţiuni şi ca probă este furnizată aceeaşi interceptare, devenită celebră. Nu se poate ca aceeaşi discuţie să fie apreciată în acelaşi timp ca fiind şi act de pregătire, dar şi faptă de trafic de influenţă consumată. De acum încolo cei care vor dori să facă o analiză a faptelor vor avea la dispoziţie elementele esenţiale şi corecte ale acestui dosar, evitându-se astfel o preluare trunchiată a faptelor în mass-media", argumentează avocaţii lui Stoia.

Într-una dintre convorbirile purtate de Stoia şi omul de afaceri din Vâlcea Ion Bujorel Bold se spune că pentru a interveni pe lângă "number one" de la Guvern costul este întotdeauna de zece la sută, se precizează în rechizitoriul întocmit de DNA.

Sergiu Bogdan, avocatul lui Stoia, consideră că singurele probe din dosar sunt o interceptare telefonică a unei convorbiri dintre Călin Stoia şi Ion Bujorel Bold, o declaraţie de martor din partea lui Marian Lepădatu, om de afaceri din Vrancea, şi autodenunţul pe care l-ar fi dat Bold.

Acea interceptare este interpretată de procurori, întrucât lipsesc pasaje din ea, în care Călin Stoia spune că nu poate rezolva deblocarea de fonduri guvernamentale şi că, deşi îl cunoaşte pe premierul Emil Boc de pe vremea când acesta din urmă era primar, nu se "bate pe burtă" cu el, preciza avocatul Sergiu Bogdan, potrivit Mediafax.

Avocatul afirma că "number one" la care făcea referire clientul său este tocmai Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-15

TAGURI: Boc, Stoia, interceptare, rechizitoriuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image