2017-01-23 02:34


Emil Boc participă la Summitul ICE de la Belgrad

 |  10:50
Emil Boc participă la Summitul ICE de la Belgrad

Prim-ministru Emil Boc a ajuns vineri la Belgrad, pentru a participa Summitul Iniţiativei Central-Europene (ICE), desfăşurat sub preşedinţia sârbă a ICE. De asemenea, premierul român are programată şi o întrevedere cu prim-minstrul Serbiei, Mirko Cvetkovic. Criza economică globală şi impactul acesteia asupra regiunii, cooperarea şi competitivitatea în zona ICE, precum şi integrarea europeană pentru creşterea competitivităţii statelor reprezintă temele centrale de discuţie ale summitului.

ICE este o formă flexibilă de cooperare regională la care participă 18 state membre: 9 state membre UE - Austria, Bulgaria, Cehia, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria - şi 9 state ne-membre UE - Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, R. Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina.

La 1 iunie 1996, cu ocazia reuniunii de la Viena a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor membre, România a aderat la ICE, iar în 2009 a deţinut preşedinţia, pentru prima dată de la dobândirea statutului de membru.

Prin ocuparea președenției România și-a demonstrat disponibilitatea de a-şi asuma responsabilităţi sporite pentru cooperarea regională, domeniu important pentru susţinerea apropierii de UE a statelor est şi sud-est europene.

Evenimentul de la Belgrad se va încheia cu preluarea preşedinţiei Iniţiativei Central-Europene de către Ucraina, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-08

TAGURI: Emil Boc, Belgrad, SummitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image