2017-01-22 01:52

ULTIMA ORA


Emil Boc: Proiectul de buget va fi adoptat săptămâna viitoare

 |  07:10
Emil Boc: Proiectul de buget va fi adoptat săptămâna viitoare

Premierul Emil Boc a declarat miercuri seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului, că proiectul legii bugetului de stat pentru 2012 va fi adoptat săptămâna viitoare, astfel încât acesta să fie deja înaintat pe 28 noiembrie Parlamentului în vederea dezbaterii.

Premierul a afirmat că investiţiile şi locurile de muncă reprezintă o prioritate în proiectul de buget care va fi adoptat. "Acest lucru a fost posibil în primul rând ca rezultat al eforturilor românilor de a înţelege că în aceste vremuri dificile a trebuit să luăm măsuri mai grele, dar care, iată, îşi arată roadele. România a reuşit să ajungă la o stabilitate macro-economică, iar în trimestrul III creşterea economică a fost de 4,5% faţă de trimestrul corespunzător din 2010. Această performanţă poziţionează România pe locul patru în UE, după Estonia, Lituania şi Letonia. Această performanţă a României este bună în condiţiile în care trei state europene - Cipru, Olanda, Portugalia - au înregistrat căderi de PIB, iar alte patru state - Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, au stagnat din punct de vedere economic în trimestrul III", a explicat Emil Boc.

De asemenea, premierul a amintit importanța alocării bugetare pentru investiţii în creşterea economică, pe lângă contribuţia adusă de agricultură, industrie, construcţii, turism şi exporturi. "Faptul că în acest interval de timp am menţinut un ritm susţinut al investiţiilor publice prin banii alocaţi de la bugetul de stat a oferit economiei acel surplus necesar, în condiţiile diminuării investiţiilor private pentru a putea susţine creşterea economică", a adăugat Emil Boc.  Premierul a avertizat totuși că rezultatele bune obţinute nu trebuie să fie "un prilej de a deschide şampania". "Este un prilej de a constata că măsurile responsabile şi raţionale produc efecte şi mesajul cel mai important este că trebuie continuat în aceeaşi direcţie, fără măsuri care să compromită stabilitatea macro-economică a României, ci care să o consolideze. Fără politici populiste, ci cu politici reale care să aibă ancore în economie", a subliniat acesta.

Analiza pe 2011 a rezultatelor bugetare arată faptul că obiectivul anual de creştere economică de 1,5-2% este în grafic, execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat cu un deficit de 13,7 miliarde lei, respectiv 2,5% din PIB, "ceea ce conferă speranţa şi încrederea că anul acesta" România nu va depăși ţinta anuală de deficit de 4,4%, potrivit premierului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-05

TAGURI: Boc, bugetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image