2017-01-22 18:17


Emil Boc: Restricţiile la angajarea medicilor ar putea fi ridicate

 |  09:36
Emil Boc: Restricţiile la angajarea medicilor ar putea fi ridicate

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că restricţiile la angajarea bugetarilor în situaţiile unde sunt dificultăţi de funcţionare a instituţiilor, cum ar fi cazul sectorului de sănătate, ar putea fi ridicate de către Guvern.

'Cu posibilitatea de a flexibiliza, dacă este nevoie, de exemplu, la medici, sau uneori într-o situaţie în care sunt greutăţi de funcţionare', va continua în general regula angajării unui bugetar la şapte locuri vacante în sistem, potrivit premierului.

'A doua politică este de finalizare a unor procese de restructurare deja începute, cum este de exemplu la Ministerul Administraţiei şi Internelor sau la alte companii sau ministere care au procedeul de restructurare în derulare', a explicat șeful Guvernului. În condiţiile în care din 2009 au plecat 192.000 de bugetari din sistem, la nivelul lunii noiembrie, în sectorul bugetar mai rămăseseră 1,206 milioane de angajaţi, potrivit acestuia.

Însă, premierul arătat că Guvernul nu exclude noi restructurări în companiile de stat, acolo unde este cazul. 'Companiile de stat care lucrează pe pierdere fură bani din buzunarul dumneavoastră, iar noi ne-am angajat foarte serios să punem ordine şi în rândul companiilor de stat pentru a le duce pe profit şi performanţă. Asta înseamnă şi restructurare, acolo unde se impune acest lucru nu este exclus', a adăugat Boc. Totodată, şomajul va fi păstrat sub media Uniunii Europene, iar nivelul inflației va fi unul scăzut, a precizat Emil Boc. 'Inflaţia este cea mai scăzută din ultimii 20 de ani şi va fi menţinută la nivel scăzut şi în 2012. Şomajul, de asemenea, este cu 2% sub media UE', a declarat acesta. Salariul mediu brut va creşte în 2012 de la 2.026 la fi 2.117 de lei pe lună, iar cursul de schimb va fi în medie de 4,26 lei pentru un euro, în 2012, cu 0,02 lei în plus faţă de 2011. Potrivit lui Emil Boc, Guvernul îşi propune scăderea fiscalităţii pe muncă și întărirea măsurilor pentru reducerea evaziunii fiscale. 'E adevărat că la capitolul povară fiscală pe muncă suntem pe un loc care ne-ar permite să mai lucrăm în viitor şi este unul dintre obiectivele fundamentale pe care le avem în vedere, diminuarea poverii fiscale pe muncă (…) E adevărat că mai există economie gri (...), cert este că loc de luptă împotriva evaziunii fiscale mai este', a afirmat premierul, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: guvern, Emil_Boc, restricții, mediciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image