2018-12-19 01:28


Emil Boc şi-a convocat liderii la o reuniune de taină. Şedinţă PDL în vila de protocol a statului

 |  16:22

Conducerea centrală a PDL şi preşedinţii filialelor din teritoriu s-au întîlnit ieri-seară într-o şedinţă de partid la Vila Lac 2, proprietate aparţinând protocolului de stat.

Deşi şedinţa a fost anunţată ca fiind una informală, ea are rol de Colegiu Director al PDL. Pe agenda anunţată a discuţiilor s-au aflat teme de discuţie extrem de importante pentru democrat-liberali: susţinerea proiectelor Guvernului, reforma administrativă, comasarea alegerilor etc. Un loc aparte pe ordinea de zi a şedinţei urma să fie subiectul Mişcării Populare, posibila platformă de alianţe politice pe care PDL intenţionează să o creeze.

Până în prezent, liderii democrat-liberali nu au găsit încă o formulă concretă referitor la cum va arăta în viitor Mişcarea Populară. Prim-vicepreşedinţii Teodor Baconschi şi Sorin Frunzăverde susţin că strategia pentru Mişcarea Populară trebuie grăbită. Conform declaraţiilor lui Frunzăverde, formaţiunea ar putea fi înfiinţată până în decembrie, iar din ea ar putea face parte membri ai societăţii civile, o parte a sindicatelor, persoane fizice şi partide politice, printre care şi UNPR.

Pedeliştii neagă că s-ar discuta şi despre remanierea guvernamentală la reuniunea de la Vila Lac 2. “Nu se discută duminică tema remanierii, să fie bine înţeles. Avem reuniunea Colegiului Director la nivel informal ca să discutăm priorităţile politice şi legislative ale PDL”, a declarat vineri preşedintele PDL, Emil Boc. “Mişcarea Populară se va anunţa atunci când avem conceptul finalizat. Toate discuţiile sunt în interiorul partidului, nu în afara lui în momentul de faţă”, a mai precizat Boc.

La ora închiderii ediţiei, şedinţa începuse. Surse din PDL ne-au declarat că şi preşedintele Traian Băsescu era aşteptat la şedinţă. “Să vă spun 100% că vine Băsescu nu ştiu, dar eu cred că vine, că altfel nu ar fi fixat Colegiul Director la Vila Lac 2, l-ar fi fixat la Parlament", ne-a declarat sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Emil Boc, PDL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...