2017-01-20 18:03

ULTIMA ORA


Emil Boc: Stimulentele unor bugetari vor fi eliminate

 |  07:13
Emil Boc: Stimulentele unor bugetari vor fi eliminate

Guvernul va schimba sistemul de acordare a stimulentelor finaciare pentru bugetari începând cu 2012. Conform unei ordonanţe de urgenţă publicate marţi în Monitorul Oficial prin Legea salarizării pentru 2012 va fi reglementat modul de acordare a acestor bonusuri.

Măsura se referă la poliţişti, vameşi, angajaţi din Autoritatea Antidoping, din Ministerul Mediului, din sectorul de sănătate, protecţia consumatorilor, Garda Financiară, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public.  "Prin legea de salarizare pentru anul 2012 se va reglementa modul de compensare a stimulentelor de care beneficia personalul din instituţiile şi autorităţile publice, în temeiul actelor normative" abrogate, se arată la art. IX al ordonanţei de urgenţă. "Prezenta ordonanţă de urgenţă intră în vigoare la 1 ianuarie 2012", se arată în actul normativ adoptat pe 31 august. 

În scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional, măsura adoptată de Guvern avea termen de aprobare în Executiv data de 31 august.

"Stimulentele vor fi incluse în salariul de bază, din anul 2012. Este vorba de bugetari care mai primeau stimulente, sunt de la Mediu, din Justiţie", au declarat surse ministeriale pentru Agerpres. 

Ulterior premierul a recunoscut că din ianuarie anul viitor anumite bonusuri vor fi incluse în salarii. ''În anul 2012, toţi bugetarii vor avea acelaşi regim, aşa cum au avut şi cei de la ANAF anul trecut, când o parte din stimulente au fost preluate în salariu. Acest lucru se va discuta la legea salarizării pentru anul 2012, în funcţie de domeniul în care lucrează şi de veniturile pe care le aduc la bugetul de stat'', a explicat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-11

TAGURI: stimulente, salarizare, BocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image