2017-01-22 10:13

ULTIMA ORA


Emil Constantinescu: Elitele intelectuale au greşit girându-l pe preşedintele contrabandist Băsescu

 |  16:23
Emil Constantinescu: Elitele intelectuale au greşit girându-l pe preşedintele contrabandist Băsescu

Fostul şef al statului Emil Constantinescu adeclarat, duminică, la Europa FM, că elitele intelectuale sunt responsabile destarea de confuzie generală a societăţii, în condiţiile în care l-au girat pe"preşedintele contrabandist" Traian Băsescu, fost nomenclaturist şicolaborator al Securităţii.

"PreşedinteleBăsescu are o calitate, foarte importantă, pentru că este vorba de o valoare însine: sinceritatea. Deci, preşedintele Băsescu a spus totdeauna ce vrea săfacă. Şi ne-a prevenit şi cine este. El ne-a spus, de pildă, în primul moment,că a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: «Eu aveam bani, la sfârşitulregimului Ceauşescu eram un om foarte bogat». Foarte bogat. Deci, nici unactivist nu avea această avere, «pentru că făceam buf». Sigur, vorbeşte înjargon. Asta însemna, făceam contrabandă. Ştim foarte bine că făcea. Cu cinefăcea? Împreună cu Securitatea, pentru că puteai să fi arestat dacă aveai 5 dolari,nu dacă aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: «eu am fostcontrabandist»", a declarat Emil Constantinescu la Europa FM.

El a acuzat"elitele intelectuale" pentru faptul că "au girat" pentruTraian Băsescu.

"Deci,practic, preşedintele Băsescu nu are, ca să spun în ghilimele, nicio vină. Ne-aspus de la început ce vrea să facă. Şi a făcut ceea ce a făcut. Aceşti oameni(elitele intelectuale - n.r.) au girat pentru persoana respectivă. Ei au spus«pentru România - aşa ceva, nouă aşa ceva ne trebuie». Să se lupte cucomunismul, să spunem. N-are importanţă că alegem un nomenclaturist să se luptecu comunismul! Că alegem o persoană care a lucrat pentru Securitate - pentru căîn mod clar a lucrat, nu interesează decizia - să se lupte cuSecuritatea", a declar


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image