2019-03-20 23:43


Enescu: Am externat ultimul bebeluş ars la Giuleşti, am ştiut că va învinge, arăta multă ambiţie

 |  18:53

Ultimulbebeluş dintre cei care au fost trataţi la Spitalul "GrigoreAlexandrescu" în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, a fostexternat, miercuri, iar starea sa este bună, a declarat managerul Dan Enescu,el adăugând că deşi foarte mică, fetiţa "arăta multă ambiţie".

Medicula spus că fetiţa a ajuns la greutatea de aproape două kilograme şi se simtebine. Potrivit medicului, rănile bebeluşului s-au vindecat prin tratamentmedicamentos, nefiind necesare intervenţii chirurgicale.

"Amştiut de la început că va învinge suferinţa prin care a trecut, pentru că, deşifoarte mică, arăta multă ambiţie. Aş putea spune că vindecarea acestor micuţieste cea mai fericită reuşită a carierei mele în care am tratat şi vindecat miide copii în stare gravă", a declarat Dan Enescu.

ManagerulSpitalului "Grigore Alexandrescu" a povestit un alt moment de emoţiepe care l-a trăit, marţi, când au venit la control gemenii externaţi în 28septembrie.

Enescua relatat că aproape i-a venit să plângă văzându-i cum dorm fără griji, iar pepărinţii lor atât de fericiţi că trăiesc aceste momente.

"Măuitam la ei şi îmi venea să plâng. Pot spune că se întâmplă mai rar, după ceîntr-o viaţă întreagă ai trăit momente grele. Totuşi, este o mare emoţie pentrumine şi echipa mea că am reuşit să salvăm viaţa unor micuţi aproape carbonizaţipe anumite porţiuni din corp, în faza intrauterină. Vorbesc despre fazaintrauterină pentru că vorbesc despre copii născuţi prematur, aşa cum suntconsideraţi în literatura de specialitate", a mai povestit Dan Enescu.

DinSpitalul "Grigore Alexandrescu" au fost externaţi toţi cei cinci bebeluşicare au supravieţuit incendiului din 16 august izbucnit la MaternitateaGiuleşti, în Secţia terapie intensivă prematuri.

Alţişase copii au murit în urma tragediei.

ParchetulÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), care instrumentează dosarul penaldeschis în urma tragediei, a anunţat, marţi, că procurorii au primit raportulde expertiză tehnică întocmit de experţii Institutului Naţional deCercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă.

"Concluziileacestuia sunt în sensul că incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie-TerapieIntensivă pentru nou-născuţi s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecheruluice alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind deci una de naturăelectrică", a informat PICCJ.

Procuroriiau mai anunţat că aşteaptă ca la dosar să fie depus raportul final decercetare, întocmit de Inspectoratul Teritorial de Muncă al MunicipiuluiBucureşti, precum şi raportul de necropsie al celor şase nou-născuţi morţi înincendiu şi cel de examinare al nou-născuţilor care au supravieţuit, ambeleurmând să fie realizate de legiştii Institutul Naţional de Medicină Legală(INML) "Mina Minovici".

Îndosarul deschis în urma evenimentului. procurorii Parchetului instanţei supremeau început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care eraresponsabilă cu supravegherea bebeluşilor în după-amiaza zilei de 16 august,precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, VasileDima, şi Adrian Ioan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la MaternitateaGiuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit degrave.

FlorentinaCîrstea a fost arestată în 24 august.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...