2017-01-20 16:07

ULTIMA ORA


E.ON România a plătit dividende de 111 mil. lei către stat, prima dată de la privatizare

 |  12:43
E.ON România a plătit dividende de 111 mil. lei către stat, prima dată de la privatizare
E.ONRomânia, subsidiară a grupului german de utilităţi E.ON, a plătit dividende de111,2 milioane lei către stat, pentru prima dată de la intrarea pe piaţaenergetică românească, în 2005, ca urmare a reducerii creanţelor pe care leavea de recuperat de la CFR.

"E.ONRomânia şi statul român au identificat o soluţie pentru recuperarea creanţelorconsiderabile faţă de CFR, benefică pentru toate părţile implicate şi care nu anecesitat niciun efort din partea bugetului de stat. Prin urmare, E.ON şi-aredus creanţele care trebuiau recuperate de la CFR de la 153 milioane lei la 25milioane lei. Astfel, pentru prima dată, E.ON România a plătit dividendeacţionarilor, unul dintre beneficiari fiind chiar statul român, care a încasat111,2 milioane lei", se arată într-un comunicat al E.ON România.

Directorulgeneral al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat miercuri, într-oconferinţă de presă, că dividendele au fost acordate doar pe partea de gaze,respectiv către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie(OPSPI), structură din cadrul Ministerului Economiei..

"OPSPI,care reprezintă Ministerul Economiei în companiile de gaze ale E.ON în România,a primit dividendele. Către Electrica nu am acordat dividende", a spusHajdinjak.

E.ON aintrat pe piaţa energetică românească în 2005, când a preluat compania dedistribuţie a energiei electrice Electrica Moldova şi distribuitorul de gazeDistrigaz Nord.

Statul, prinMinisterul Economiei, deţine pachete minoritare de acţiuni în mai multecompanii care fac parte din grupul E.ON România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image