2019-02-20 01:13


Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume

 |  12:57
Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume
Epidemia care a provocat moartea a 35 de persoane înEuropa, cauzată de o formă virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică(Eceh), este cea mai gravă de acest tip înregistrată până în prezent, a anunţatduminică un institut sanitar.

"Pânăîn prezent, acest val de cazuri de Eceh şi de sindrom hemolitic şi uremic (SHU)din Germania este cel mai important înregistrat în lume", a afirmat opurtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR),Nele Boehme.

BacteriaEceh a provocat moartea a 34 de persoane în Germania şi a uneia în Suedia.

OrganizaţiaMondială a Sănătăţii (OMS) menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate saususpecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa,Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, MareaBritanie şi Statele Unite). Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile aulegătură cu Germania.

Dupăsăptămâni de incertitudini, autorităţile germane au identificat vineri origineacontaminării, care a fost confirmată sâmbătă: seminţe germinate provenite de lao fermă bio din nordul Germaniei, Gaertnerhof din Bienenbuettel. Exploataţia afost închisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...