2017-01-17 13:02

ULTIMA ORA


Eugeniu Petrescu, aflat pe listă în cazul Vămilor, apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006

 |  13:53
Eugeniu Petrescu, aflat pe listă în cazul Vămilor, apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006

EugeniuPetrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV RaduTraian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pelista de donatori a PDL din anul 2004 şi 2006, transmite corespondentulMEDIAFAX.

Potrivitdatelor disponibile pe site-ul Asociaţiei Pro Democraţia, Petrescu Eugeniu adonat, în anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

Deasemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total alsumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2006,conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţarea activităţii formaţiunilorpolitice şi a campaniilor electorale, publicat în Monitorul Oficial în martie2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanţa nr. 495 din21.09.2006.

EugeniuPetrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV RaduTraian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiatal PDL, "cu o influenţă foarte mare în partid", susţineau sursejudiciare.

Sursejudiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că omul de afaceri clujeanLiviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-arfi dat la rândul său o mică parte din sumă şefului Vămilor, o altă parte avânddestinaţie politică.

"PetrescuEugeniu este un om în vârstă, omul din umbră, o persoană cu o influenţă foartemare în PDL, care nu a ieşit în public, este aproape un necunoscut pentru ceidin afară, dar are o influenţă foarte mare. El dă ordine inclusiv unor oameniimportanţi. El este cel care dă undă verde şi pentru alte funcţii, nu doar învămi", susţineau sursele citate, care precizau că acesta a împărţit baniidaţi de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numită în funcţie.

ProcuroriiDNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţainstanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fostluată "în numele şi pentru un partid politic şi un şef deinstituţie", afirmau surse judiciare.

Potrivitsurselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, princare s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la VamaHalmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că"solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsândsă se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pecriterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace înrândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere îninstituţiile statului".

Surselecitate mai spuneau că din dosar mai reiese că omul de afaceri clujean LiviuFlorian, arestat în acest caz, avea o influenţă reală asupra fostului şef alAutorităţii Vămilor Radu Traian Mărginean.

Potrivitsurselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, în luna septembrie 2009,Nicoletei Dobrescu o întâlnire cu fostul şef Vămilor Radu Traian Mărginean prinintermediul unui anume Eugen Petrescu, întâlnire în cadrul căreia NicoletaDobrescu a primit promisiuni că va fi numită în funcţia de şef al Vămii Halmeu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image