2016-12-08 08:05

ULTIMA ORA


Euro, în creştere după salvarea Greciei

 |  09:11
Euro, în creştere după salvarea Greciei

Euro a înregistrat marţi o creştere după anunţul privind acordul pentru salvarea Greciei de la faliment. Vestea salvării Greciei a determinat cursul să urce în zece minute de la 1,3185 dolari la 1,3266 dolari. Ulterior, moneda unică europeană a pierdut din această creştere, fiind cotată cu 1,3247 dolari la ora 3.00 GMT (5.00, ora României), la Tokyo.

Euro era cotat la 1,3237 dolari, luni, către ora 19.00 GMT (21.00, ora României) şi a câştigat teren în faţa yenului, trecând de la 105,36 yeni la ora 19.00 GMT (21.00, ora României) la 105,94 yeni marţi, către ora 3.10 GMT (5.10, ora României).

După ce s-a anunţat că un acord de principiu a fost încheiat în noaptea de luni spre marţi la Bruxelles, unde miniştrii de Finanţe din zona euro s-au reunit luni după-amiază, investitorii s-au orientat spre euro.

"Anunţul a provocat cumpărări de euro", a explicat Tsunemasa Tsukada, agent în cadrul Băncii Mitsubishi UFJ, scrie Mediafax. Însă acesta a avertizat că aprecierea monedei unice europene ar putea înceta rapid: "Eu cred că această creştere ar urma să se oprească în jur de 1,33 (dolari). Nu văd euro crescând până la 1,35 (dolari)".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: euro, Grecia, creştere



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Banca Mondială: Economia României, creștere de 5,1% în 2016! O altă insituției financiară și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind avansul... 22 Noi 2016 | (2)
Băsescu propune ”Sfânta Treime” la împărțirea creșterii economice Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, afirmă, într-un interviu acordat... Acum 14 ore | (1)